Ταινίες με οικολογικές ευαισθησίες

Ταινίες με οικολογικές ευαισθησίες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα ελληνικά βουνά έως τους κοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού, το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών, που διοργανώνει για 14η χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας ταξιδεύει στις πιο εντυπωσιακές και απειλούμενες περιοχές του πλανήτη παροτρύνοντάς μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία τους. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αφιερώματα στη διατροφή, στους υδροβιότοπους και στο έργο του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Βρεττάκου (θα προβληθεί η ταινία του «Το στρώμα της καταστροφής», γυρισμένη το 1980), καθώς και συζητήσεις με τη συμμετοχή επιστημόνων, ακαδημαϊκών, ακτιβιστών κ.ά.

Οι περισσότερες από τις ταινίες έχουν γυριστεί εντός του ελλαδικού χώρου και δύσκολα θα αφήσουν ασυγκίνητο το εγχώριο κοινό. Ανάμεσά τους, το «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη με θέμα την εκκένωση ενός απομακρυσμένου χωριού πριν από την κατασκευή ενός φράγματος, οι «Επτά πληγές του παραδείσου» της Λυδίας Καρρά για τον Αμβρακικό και το «Στα ίχνη του Ε4» του Βαγγέλη Ευθυμίου, που ακολουθεί τη διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Το σύνολο συμπληρώνουν αξιόλογες παραγωγές από το εξωτερικό, όπως το «Chasing Coral» του Jeff Orlowski με θέμα την καταστροφή των κοραλλιογενών υφάλων.

​​Σήμερα και αύριο από τις 6 μ.μ. στο κτίριο της ΕΛΛΕΤ (Τριπόδων 28).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή