Μπαρόκ όπερα με νέα ανάγνωση

Μπαρόκ όπερα με νέα ανάγνωση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν «την πρώτη όπερα στην Ιστορία». Οπως και να ’χει, ο Κλαούντιο Μοντεβέρντι (1567-1643) ζωντανεύει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, απόψε και αύριο, διά χειρών του αρχιμουσικού και συνθέτη Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και του σκηνοθέτη Θάνου Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για την μπαρόκ όπερα σε πέντε πράξεις «Ορφέας», η οποία θα αποδοθεί από το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra. Αφορμή για τις δύο παραστάσεις είναι τα 450 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού συνθέτη.

Οι Latinitas Nostra κάνουν μια νέα ανάγνωση της παρτιτούρας, βοηθούντος του συνθέτη Πάνου Ηλιόπουλου, ο οποίος θα κάνει ζωντανά την ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου, ώστε να καταφέρει να αποδώσει καλύτερα τον σκοτεινό κόσμο του Μοντεβέρντι, ενώ έχει επιμεληθεί και τη μουσική για το αυθεντικό τέλος της όπερας. Ορφέας θα είναι ο Ισπανός τενόρος Χουάν Σάντσο, πρωθιέρεια του Διονύσου η Σαβίνα Γιαννάτου, ενώ Ελληνες ερμηνευτές συμπληρώνουν τη διανομή: η Θεοδώρα Μπάκα (H Μουσική, Ιέρεια του Διονύσου), ο Χρήστος Κεχρής (Βοσκός), η Ειρήνη Μπιλίνη (Νύμφη), η Αναστασία Κότσαλη (Ευρυδίκη), η Σοφία Πάτση (Αγγελιαφόρος), η Λένια Ζαφειροπούλου (Η Ελπίδα), ο Μάριος Σαραντίδης (Χάροντας), η Μαρία Παλάσκα (Περσεφόνη) και ο Πέτρος Μαγουλάς (Πλούτωνας).

​​Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 20.00. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή