Η Στεφανίδη διεκδικεί απόψε τον τίτλο της κορυφαίας

Η Στεφανίδη διεκδικεί απόψε τον τίτλο της κορυφαίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δώρο, μία ημέρα νωρίτερα από τη γιορτή της, ενδέχεται να πάρει σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη. Ενα δώρο, όμως, που είναι «ποτισμένο» με πολλά κιλά ιδρώτα και «στολισμένο» με χρυσές επιτυχίες. Αυτό δεν είναι άλλο από το τρόπαιο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στον παγκόσμιο στίβο.

Η λαμπερή γιορτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IAAF) θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, στο Μονακό. Εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη, υποψήφιες για το τρόπαιο θα είναι και οι Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), «χρυσή» ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000 μ. και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, κάτοχος του ολυμπιακού και παγκόσμιου τίτλου στο έπταθλο. Αυτή τη χρονιά η «Μεγάλη Αικατερίνη» προσέθεσε στο βιογραφικό της μόνο πρωτιές: πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στον ανοικτό, νικήτρια στο Ντάιαμοντ Λιγκ και στη σούπερ λιγκ του ευρωπαϊκού κυπέλλου ομάδων, κορυφαία επίδοση σε ανοικτό και κλειστό στίβο και καλύτερη αθλήτρια της Γηραιάς Ηπείρου.

«Η Κατερίνα αξίζει να κερδίσει τον τίτλο. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που έχει πετύχει τόσα πολλά», δήλωσε στην «Κ» ο Παναγιώτης Δημάκος, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Δύσκολη αναμένεται η επιλογή για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς. Υποψήφιοι είναι ο Μο Φαρά, ο οποίος στο Λονδίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μ. και το ασημένιο στα 5.000 μ. και πριν από λίγες ημέρες απέκτησε και τον τίτλο του «Σερ», ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μ. με 43.03 και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), που έχει πετύχει στο ύψος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (2.43 μ.) όλων των εποχών.

Η IAAF έχει καλέσει στο Μονακό 70 κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους είναι ο Γιουσέιν Μπολτ, ο Ρενό Λαβιλενί κ.ά. Πρώτη φορά έχει διοργανώσει διάφορους αγώνες (μπιτς βόλεϊ, ιστιοπλοΐα κ.ά.), στους οποίους παίρνουν μέρος οι «αστέρες» του κλασικού αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή