80 χρoνια πριν… 24-XI-1937

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΩΝ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ: Θεσσαλονίκη, 23. – Ο Λέων της Αμφιπόλεως, το κολοσσιαίον άγαλμα που ανευρέθη εις πολλά κατεσπαρμένα κομμάτια [φωτογραφία] από τον εν Αθήναις πρεσβευτήν [των Ηνωμένων Πολιτειών] κ. Λίνκολν Μακ Βη, συνηρμολογήθη και ανεστηλώθη οριστικώς. Η αποπεράτωσις της αναστηλώσεως εγένετο τας ημέρας αυτάς από τον γλύπτην – καλλιτέχνην των Μουσείων κ. Αν. Παναγιωτάκην, τον οποίον είχεν αποστείλει εις Αμφίπολιν το υπουργείον της Παιδείας. […] Ο Λέων έχει ύψος 5½ μέτρων, η δε βάσις επί της οποίας εστήθη 5 μέτρων. Ο Λέων εστήθη πλησίον της Αμφιπόλεως, όπου δηλαδή και ευρέθη, παρά τας εκβολάς του Στρυμόνος.

Η ΚΥΠΡΟΣ: Λονδίνον, 23. – Η «Εσπερινή Σημαία» πληροφορείται ότι παρά την τηρουμένην εκ μέρους των Αγγλων υπουργών εχεμύθειαν, οσάκις σχετική επερώτησις υποβάλλεται εις την Βουλήν των Κοινοτήτων, τα οχυρωματικά έργα της νήσου Κύπρου συνεχίζονται δραστηρίως. Η νήσος θα μεταβληθή προοδευτικώς εις ισχυρόν σύγχρονον φρούριον της αυτής δυνάμεως με το Γιβραλτάρ και τη Μάλταν. Η οχύρωσις της νήσου, κατά τας αυτάς πληροφορίας, κατέστη αναγκαία λόγω των οχυρώσεων εις τας οποίας προβαίνει η Ιταλία εις τα Δωδεκάνησα και ιδία εις την Ρόδον, ήτις κατέστη σπουδαιοτάτη στρατιωτική και ναυτική βάσις εις την Ανατολικήν Μεσόγειον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή