Κατρακυλάει στη 15η θέση της UEFA η Ελλάδα

Κατρακυλάει στη 15η θέση της UEFA η Ελλάδα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιθανότητες διατήρησης του ελληνικού ποδοσφαίρου στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, εναπόκεινται αναγκαστικά μόνο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ύστερα από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη μη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του, τουλάχιστον στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, καθώς και την αδυναμία του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να φτάσουν στη φάση των ομίλων. Αν η ΑΕΚ δεν αποσπάσει ισοπαλία ή νικήσει στη Βιέννη την Αούστρια και αποκλειστεί, η Ελλάδα θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να «κατρακυλήσει» στη 15η θέση της βαθμολογίας που θα σημάνει τη συνέχιση της συμμετοχής σε προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για τους επόμενους «πρεσβευτές» την περίοδο 2018-2019. Στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, η ΟΥΕΦΑ θα αφαιρέσει τη βαθμολογία της σεζόν 2012/13, κατά την οποία η Ελλάδα κατείχε τη 12η θέση.

Σε συνάρτηση με την πορεία των ομάδων της Ελβετίας, της Τσεχίας και της Ολλανδίας, μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, αν η Ελλάδα υποχωρήσει στη 15η θέση, ο πρωταθλητής Ελλάδας το 2018 θα χρειαστεί να περάσει τρεις γύρους για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Κυπελλούχος θα αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αν το βαθμολογικό σενάριο είναι πιο «εφιαλτικό» (16η θέση), οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα μειωθούν κατά έναν και θα είναι τέσσερις.

Σημαντικό πλήγμα για τη βαθμολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η φετινή παρουσία του Ολυμπιακού, ο οποίος για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία αποκλείστηκε πρόωρα. Ο Παναθηναϊκός «σβήνει» σταδιακά το ευρωπαϊκό «στίγμα» του παρελθόντος του, την τελευταία 5ετία, με την παρουσία του να έχει περιοριστεί δύο φορές σε προκριματικούς γύρους και τρεις σε φάση ομίλων. Η ΑΕΚ που επέστρεψε από πέρυσι στο Γιουρόπα Λιγκ έχει γνωρίσει έναν πρόωρο αποκλεισμό σε προκριματικό γύρο και φέτος επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή