Απόκληροι της Ευρώπης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης. Η ΑΕΚ θα παλέψει στη Βιέννη για μία θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Για τον πρώτο, η μη κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ από πολλούς θεωρείται παταγώδης αποτυχία. Για τη δεύτερη, η πρόκριση εις βάρος της Αούστρια θα πανηγυριστεί ως τεράστια επιτυχία. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση υπάρχει η συνηθισμένη δόση υπερβολής.

Ο αποκλεισμός των πρωταθλητών ήταν η πιο φυσιολογική κατάληξη, αφού από την ημέρα που έγινε η κλήρωση ήταν αναμενόμενος. Και αναφέρομαι στο ότι ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να «κτυπήσει» τη Σπόρτινγκ για την τρίτη θέση. Για δύο λόγους. Αφενός, γιατί η πορτογαλική ομάδα διαθέτει πολύ καλύτερους ποδοσφαιριστές και έναν τεράστιο προπονητή και αφετέρου, οι «ερυθρόλευκοι» είναι φέτος σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας από τις προηγούμενες περιόδους.

Δυστυχώς, είναι γεγονός πως το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον δεν κάνει βήματα προς τα πίσω, αλλά… άλματα. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Τα αποτελέσματα των πέντε ομάδων μας που ξεκίνησαν το καλοκαίρι την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια το αποδεικνύουν. Και το χειρότερο, οι παράγοντες δείχνουν να έχουν αποδεχθεί αυτή την κατρακύλα. Στον Ολυμπιακό, εδώ και καιρό, διατυμπανίζουν πως βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, κάτι που το έχουν βαρεθεί ακόμα και οι φανατικοί οπαδοί του, ενώ στην ΑΕΚ περιμένουν την πρόκριση ώστε να την πανηγυρίσουν ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της. Ξεχνούν μάλλον τι έχει πετύχει ο «Δικέφαλος» παλαιότερα.

Οπως ακριβώς έχουν ξεχάσει και στον Παναθηναϊκό. Οσο για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, αυτοί έδειξαν πως αρκέστηκαν στη… συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή