Τη Δευτέρα οι μη δεσμευτικές προσφορές για Forthnet

Τη Δευτέρα οι μη δεσμευτικές προσφορές για Forthnet

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 27 Νοεμβρίου κάλεσε η Nomura τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet. Η κίνηση «ξάφνιασε» τους ενδιαφερομένους καθώς η εταιρεία σύμβουλος των πιστωτριών τραπεζών ζήτησε η υποβολή προσφορών να γίνει με τα υφιστάμενα δημοσιοποιημένα στοιχεία της επιχείρησης.

Η παραπάνω κίνηση δείχνει τη σπουδή των τραπεζών να κλείσουν το ζήτημα που ονομάζεται Forthnet. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες Εθνική, Alpha και Αττικής, έχοντας «μπροστάρη» την Πειραιώς, επιδιώκουν να κλείσουν το θέμα, ει δυνατόν μέχρι την αλλαγή του έτους. Κάτι τέτοιο ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Πηγές κοντά στη διαδικασία κάνουν λόγο για ενεργό ανάμειξη στη διαδικασία των Vodafone και Wind, που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, αλλά και της επενδυτικής εταιρείας Apollo Global Management, έχοντας κυρίως distress χαρακτηριστικά.

Επίσης, τις εξελίξεις παρακολουθεί και η κινεζική PCCW, η οποία καιροφυλακτεί για κάποια ευκαιρία στην ελληνική αγορά, με δεδομένο ότι έχει συμφέροντα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Η τελευταία δεν θα έβλεπε με κακό μάτι μια ευρύτερη επενδυτική κίνηση, πέραν όμως εκείνων που προδιαγράφει η πώληση των Cyta Hellas και Forthnet. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι στο αίτημά της προς τους ενδιαφερομένους, η Nomura δεν περιγράφει με λεπτομέρεια το είδος της συναλλαγής που επιθυμούν οι πελάτες της. Παράγοντες κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι δεν προσδιορίζεται αν πωλείται το 32,7% των μετοχών ή/και τα δάνεια της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή