Νέα ερωτήματα θέτει πριν από τη συζήτηση η Ν.Δ.

Νέα ερωτήματα θέτει πριν από τη συζήτηση η Ν.Δ.

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τo πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Ν.Δ. στη «μητέρα των μαχών» της ερχόμενης Δευτέρας στη Βουλή σκιαγραφεί ήδη η Πειραιώς, προϊδεάζοντας για τους υψηλούς τόνους που θα υιοθετήσει. Τα ερωτήματα που θέτει είναι πιεστικά και «πραγματικά»: αφορούν τη σχέση του Πάνου Καμμένου με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, όπως και το τι συνέβη τελικά με τη συμφωνία με τους Σαουδάραβες, αφού τα 66 εκατομμύρια ευρώ δεν μπήκαν ποτέ στα δημόσια ταμεία. Σε αυτά, και όχι μόνο, θα κληθεί να απαντήσει τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο η Πειραιώς βάζει στο ίδιο κάδρο με τον κυβερνητικό του εταίρο.

Στον απόηχο της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να «απολογηθεί» για τα πεπραγμένα του κ. Καμμένου, η Μαρία Σπυράκη επανέλαβε χθες ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει από την Ολομέλεια της Βουλής να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζοντας; Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια η σχέση του με τον κ. Καμμένο; Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί; Γίνεται λόγος για 300.000 βλήματα, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για 100.000. Τι θα γίνονταν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα;», τόνισε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., η οποία έκανε λόγο για «πραγματικά περιστατικά» που απαιτούν και πραγματικές απαντήσεις, όπως το ερώτημα τι απέγινε με τη συμφωνία και τα 66 εκατομμύρια που θα λάμβανε η Ελλάδα, αν, όπως ο ΥΠΕΘΑ είχε πει στη Βουλή στις 6 Νοεμβρίου, τελικά υπογράφηκε η σύμβαση.

Η κ. Σπυράκη επέμεινε στη σχέση του κ. Καμμένου με τον κ. Παπαδόπουλο, αποδομώντας το «ουδεμία σχέση» που έχει υποστηρίξει ο ΥΠΕΘΑ, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει σειρά δημοσιεύσεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ακόμη και δελτία Τύπου, που αποδεικνύουν τη σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση, μίλησε για «όψιμη υποκρισία», καθώς θύμισε ότι «όλα έχουν επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ και είναι απολύτως γνωστά» και, όπως ήταν αναμενόμενο, τις απέδωσε στις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σειρά ΜΜΕ. Αιχμές άφησε η κ. Σπυράκη και έναντι του Νίκου Κοτζιά σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από τα απόρρητα έγγραφα, θυμίζοντας ότι η διαδικασία αφορά μόνο βουλευτές, αλλά, κυρίως, ότι ο κ. Κοτζιάς για λόγους διαφάνειας «επέβαλε με δικό του νόμο όλες οι απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ άνω των 25.000 ευρώ να αποστέλλονται στη Βουλή για να ενημερώνονται οι βουλευτές».

«Ερχεται Black Monday»

Την εκτίμηση ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι μπορεί, τη Δευτέρα στη Bουλή, για να μη συζητηθεί ως προς την ουσία του το φλέγον θέμα που αφορά τον Πάνο Καμμένο» εξέφρασε ο τομεάρχης Αμυνας Βασίλης Κικίλιας (ρ/σ ΣΚΑΪ). «Οποιος δεν φοβάται την αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από νομολογίες, προφάσεις και δεν διώκει τους υφισταμένους του, ούτε προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα, ατμόσφαιρα και κατάσταση απειλής», ανέφερε, τονίζοντας ότι έρχεται «Black Monday για τους κ. Τσίπρα και Καμμένο» κι ότι η συζήτηση της Δευτέρας είναι η αρχή και όχι το τέλος της υπόθεσης. «Ειδικά σε αυτό το υπουργείο, με την αμαρτωλή προϊστορία που υπάρχει, θα έπρεπε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που υποτίθεται φέρνει νέα ήθη, να επιδεικνύει άλλη συμπεριφορά», κατέληξε. Από την πλευρά του ο τομεάρχης Υποδομών Κώστας Καραμανλής σημείωσε (ρ/σ Θέμα) ότι ο πρωθυπουργός «συνθλίβεται ανάμεσα στον κ. Καμμένο και τον κ. Φίλη, ανάμεσα στον κυβερνητικό του εταίρο και την εσωκομματική αντιπολίτευση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή