Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τηλεοπτικές άδειες

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τηλεοπτικές άδειες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη για την έκδοση των 7 αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος. Είναι η δεύτερη προσπάθεια που διενεργεί η πολιτεία για τη χορήγηση των αδειών, μετά το περυσινό κυβερνητικό φιάσκο του Σεπτεμβρίου 2016, όταν το ΣτΕ έκρινε, με την απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας, ως αντισυνταγματική τη διάταξη μεταβίβασης της αρμοδιότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο διαγωνισμός αυτή τη φορά θα διενεργηθεί από το ΕΣΡ, το οποίο όρισε τον αριθμό των αδειών σε επτά και το τίμημα στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Επί των δύο αποφάσεων της Ολομέλειας της Αρχής, έχει κατατεθεί προσφυγή από την ΕΙΤΗΣΕΕ και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha και ΑΝΤΕΝΝΑ. Η προκήρυξη που αναμένεται να εκδοθεί και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, τις εφημερίδες και την ιστοσελίδα του ΕΣΡ, προήλθε έπειτα από διαβούλευση, και αφού το ΕΣΡ ζήτησε και πέτυχε σειρά αλλαγών στον νόμο 4339/2015. Σε αυτήν θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός των επτά προκηρυσσόμενων αδειών, η εμβέλεια, το πρόγραμμα και το είδος του περιεχομένου και η χρονική διάρκειά τους και μια σειρά άλλων ουσιωδών λεπτομερειών.

Από τη δημοσίευσή της, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις στο ΕΣΡ, σε διάστημα 45 ημερών. Στη συνέχεια η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή ανακοινώνει τον κατάλογο των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού προηγηθεί έλεγχος συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων. Ακολουθεί το διάστημα για την υποβολή των ενστάσεων και στη συνέχεια το ΕΣΡ εκδίδει την τελική απόφαση για τον αριθμό των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία. Αν ο αριθμός των συμμετεχόντων που θα προεπιλεγούν είναι μικρότερος ή ίσος του αριθμού των επτά αδειών, τότε κάθε ένας από τους υποψηφίους ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής με τιμή απόκτησης της άδειας στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Τυχόν εναπομείνασες άδειες επαναπροκηρύσσονται από το ΕΣΡ και αν και πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, θα δημοπρατηθούν στην κατηγορία των παρόχων εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή