Μήνες μετά τη συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη, το μέγεθος της ισοπέδωσης που επέφερε το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία παραμένει παραπάνω από εμφανές, στο Βερολίνο, το 1945. (AP Photo)

Ούγγροι μετανάστες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και προσπαθούν να διασχίσουν το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» με τη βοήθεια μίας αυτοσχέδιας γέφυρας, περνώντας στη γειτονική Αυστρία, το 1956. Μετά την καταστολή της Ουγγρικής Επανάστασης, οι Σοβιετικοί κατέστρεψαν πολλές γέφυρες στη χώρα, με σκοπό να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση. (AP Photo)

Νεαρά ορφανά κορίτσια με μαντίλες διαδηλώνουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Τεχεράνη, όπου πενήντα εργαζόμενοι κρατούνται αιχμάλωτοι από ένοπλους φοιτητές, οι οποίοι ζητούν την επιστροφή του έκπτωτου σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί στο Ιράν, κατά τη διάρκεια της Ιρανικής Επανάστασης, το 1979. ((AP Photo/ Herve Merliac)

Εκατοντάδες πολίτες του Σαν Φρανσίσκο τιμούν την 5η επέτειο από τις δολοφονίες του δημοτικού συμβούλου και θρυλικού ομοφυλόφιλου ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ και του δημάρχου Τζορτζ Μοσκόουν, μπροστά από την είσοδο του δημαρχείου της πόλης, το 1983. (AP Photo/Paul Sakuma)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ