Η καταδίωξη του ταχύπλοου με τα ναρκωτικά από το Λιμενικό – Σπάνιο βίντεο από το επιχειρησιακό ελικόπτερο

Η καταδίωξη του ταχύπλοου με τα ναρκωτικά από το Λιμενικό – Σπάνιο βίντεο από το επιχειρησιακό ελικόπτερο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη, προχώρησε το Λιμενικό, μετά από καταδίωξη.

Η καταδίωξη που ξεκίνησε από τα ύδατα του Ιονίου Πελάγους, έφτασε μέχρι και τα ύδατα του Αιγαίου. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της καταδίωξης υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με σκάφος του Λιμενικού, το οποίο δέχθηκε πυρά ενώ στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, άνδρες του σώματος έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Τελικά το βράδυ του Σαββάτου το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς, μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο. Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους περίπου 1,6 τόνων

Οι λιμενικές αρχές, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος εδώ και καιρό, εντόπισαν το ταχύπλοο και ξεκίνησαν τη καταδίωξή του ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και εναέρια μέσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή