Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Καμμένου

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Καμμένου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεια αποδεικτικού υλικού σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:

«Εάν υπήρχε κάτι για το οποίο μπορούσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση με στοιχεία, ή ακόμη και τον ίδιο τον κ. Καμμένο προσωπικά, υπάρχει κοινοβουλευτικός τρόπος, η πρόταση μομφής. Το γεγονός ότι δεν το κάνουν, δείχνει όχι μόνο ένδεια αποδεικτικού υλικού, αλλά και ότι στην πραγματικότητα η πρόθεση της ΝΔ δεν είναι να γίνει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να υποσκάψει το πολιτικό κύρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, να δημιουργήσει τριβές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να υπονομεύσει την ενότητα της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο αν. υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «σκάνδαλο δεν υπάρχει, καθώς στο νομικό ζήτημα, το οποίο είχε αναγείρει η ΝΔ -εάν ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας ο φερόμενος ως μεσάζων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσκόμισε το πληρεξούσιο, άρα το μοναδικό νομικό θέμα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ερωτήματα -και πάλι όχι σκάνδαλο- δεν υπάρχει πια στο τραπέζι», ενώ, αντίθετα, «πρόβλημα δημιουργεί να εμφανίζονται ως φέιγ βολάν απόρρητα έγγραφα -και μάλιστα με την ανώτατη διαβάθμιση αριθμού 5».

«Είμαι υπέρ της διαφάνειας απολύτως. Αλλά οποιοσδήποτε βουλευτής είχε τη σχετική πληροφορία, είχε τον κοινοβουλευτικό τρόπο να το φέρει. Αντιθέτως, όταν ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, αξιοποιώντας την ιδιότητα, που του έδινε η παλιά πολιτική του θέση, να επικοινωνεί με το βαθύ κράτος -από κάποιον από το βαθύ κράτος προέκυψαν αυτά θα έγγραφα- αυτό δημιουργεί πάλι ένα ζήτημα δημοκρατίας. Πρέπει να χυθεί φως, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, δεν είναι της Βουλής, στη Βουλή συζητάμε πολιτικά» εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν υφίσταται ζήτημα με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και αν θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η παράμετρος της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως «έχει γίνει αυτή η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τον Σεπτέμβριο, και δεν υπήρξε κάποια αντίρρηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή