Ινδονησία: Περισσότερες από 440 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί

Ινδονησία: Περισσότερες από 440 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική υπηρεσία καταστροφών της Ινδονησίας προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από ποτάμια που βρίσκονται στην πλαγιά του ηφαιστείου στο όρος Αγκούνγκ στο Μπαλί, καθώς μπορεί να κινδυνεύσουν.

«Καθώς μπαίνουμε σε εποχή βροχών, να προσέχετε για πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν λόγω της ροής της λάβας. Να αποφεύγετε τις δραστηριότητες σε περιοχές κοντά στα ποτάμια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Το βασικό αεροδρόμιου του νησιού έχει ήδη κλείσει και καθώς οι άδειες παραμονής πολλών ξένων τουριστών αναμένεται να λήξουν, η υπηρεσία μετανάστευσης θα τους δώσει επιπλέον άδειες παραμονής για μία εβδομάδα, δήλωσε ο Άριε Ασανουροχίμ, εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου Νγκούραχ Ράι (Ντενπάσαρ) στο Μπαλί.

Στο μεταξύ, συνολικά 89.000 επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι στο Μπαλί, λόγω της αναστολής λειτουργίας του αερολιμένα. Συνολικά 445 πτήσεις έχουν ακυρωθεί καθώς η ηφαιστειακή τέφρα έχει καλύψει τον αεροδιάδρομο πάνω από το νησί, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής αερομεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών Μαρία Κρίστι Ένταχ Μούρνι. «Η εκτίμηση είναι ότι κάθε πτήση μεταφέρει περίπου 200 επιβάτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, κάθε μήνα περίπου 200.000 ξένοι παραθεριστές επισκέπτονται το Μπαλί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,XINHUA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή