Συνάντηση Ερντογάν – Αβραμόπουλου στην Αγκυρα

Συνάντηση Ερντογάν – Αβραμόπουλου στην Αγκυρα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδροΤαγίπ Ερντογάν είχε σήμερα στην Αγκυρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο επίσκεψής του στη γειτονική χώρα προκειμένου να μετάσχει στη όγδοη Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, πριν από την ομιλία του στο φόρουμ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο, εξάλλου, έχει προσωπική σχέση από την εποχή που αμφότεροι ήταν δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης αντιστοίχως.

Η συνάντηση, που έγινε στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής του AKP στο αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος στην τουρκική πρωτεύουσα, επικεντρώθηκε στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό και στα ζητήματα ασφαλείας. «Εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Συνεχής και ενδυναμωμένη συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση», έγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος στον λογαριασμό του στο Τwitter, σε μια περίοδο που η αύξηση των προσφυγικών ροών και η τουρκική στάση έναντι της Ευρώπης έχουν ισχυροποιήσει τις φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μιλούν για «τιμωρητική» στάση απέναντι στην Αγκυρα μέσω του τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ενωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή