Επίθεση στην Περιφέρεια Αττικής

Επίθεση στην Περιφέρεια Αττικής

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα μέρες μετά το «ντου» στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν χθες το πρωί καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λεωφόρο Συγγρού. Προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου με βαριοπούλες, πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν πριν η Αστυνομία προλάβει να σπεύσει στο σημείο. Σε κείμενο που τα μέλη της ομάδας ανάρτησαν στο Athens Indymedia αναφέρεται ότι η καταδρομική επιχείρηση έγινε με αφορμή τους θανάτους στη Μάνδρα Αττικής.

Τα μέλη της ομάδας είχαν την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσει διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες, ενώ ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη του «Ρουβίκωνα», με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είχε εμμέσως πλην σαφώς προαναγγείλει τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Περιφέρειας. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Γίνεται προσπάθεια να συλλεγούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που πιθανόν να έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών. Μέχρι αργά, χθες, το βράδυ δεν είχαν προκύψει αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή