Χατζηδάκης: «Αφού όλα είναι τζάμι γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία;»

Χατζηδάκης: «Αφού όλα είναι τζάμι γιατί δεν έκλεισε η συμφωνία;»

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα από την κυβέρνηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, έθεσε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας χθες το βράδυ στην δημόσια τηλεόραση, έθεσε δύο ερωτήματα: «Γιατί η κυβέρνηση παρέκαμψε τον νόμο για τους εξοπλισμούς, σε σχέση με τους μεσάζοντες, τη στιγμή που ο Π. Καμμένος λέει ότι, με εμάς, μεσάζοντες δεν θα υπάρξουν. Και τελικά προκύπτει ο κ. Παπαδόπουλος, τον οποίο αρνούνταν όλοι, ωστόσο ο κ. Καμμένος είναι «αγκαλιά» με αυτόν, γιατί;. Το δεύτερο ερώτημα είναι, αφού όλα είναι καθαρά, γιατί οι Σαουδάραβες δεν κλείνουν τη συμφωνία και η Ελλάδα δεν πήρε χρήματα;».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι για τη Νέα Δημοκρατία το θέμα παραμένει ανοικτό, ενώ μίλησε για τον αριθμό των βλημάτων που περιελάμβανε η συμφωνία και την αναντιστοιχία με όσα ισχυρίζονταν η πλευρά των Σαουδαράβων κάνοντας λόγο για μη καθαρές συμφωνίες.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος βρισκόταν το πάνελ, είπε ότι «το βέβαιο είναι ότι ενώ ευαγγελίζεστε ένα νέο ήθος ο κ. Καμμένος βρίσκεται αγκαλιά με ένα μεσάζοντα, ο οποίος έχει καταδικαστεί». Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην Επιτροπή των Εξοπλισμών, καθώς τα ερωτήματα της ΝΔ έμειναν αναπάντητα.

«Εμείς μιλάμε με στοιχεία» υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζουν στον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, και «δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ποτέ, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου γίνεται κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα, με τον υπουργό Άμυνας να βάζει τις πινελιές του με κοινό παρονομαστή τον λαϊκισμό».

Κοντονής: «Γελοιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε σήμερα ότι «βρεθήκαμε γι άλλη μία φορά μπροστά στο ίδιο έργο θεατές, στη γελοιοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Μιλώντας στο ΑΠΕ υποστήριξε ότι χθες, «αποδείχθηκε ότι όλα αυτά που έλεγαν επί 15 ημέρες -στην κυριολεξία συρόμενοι πίσω από συμφέροντα μεγαλοεκδοτών και συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών- ήταν στη σφαίρα της φαντασίας, μυθεύματα».

Ο κ. Κοντονής διερωτήθηκε στη συνέχεια, ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο, «ότι η Ελλάδα, επιτέλους, αντί να καταστρέφει πλεονάζον και άχρηστο για την ίδια στρατιωτικό υλικό, το προωθεί σε χώρες οι οποίες ενδιαφέρονται να το αγοράσουν και με αυτόν τον τρόπο εισπράττονται έσοδα υπέρ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού;» ενώ ερωτηθείς, εάν υφίσταται ηθική διάσταση στην πώληση όπλων σε μία χώρα, που έχει ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, ο υπουργός διευκρίνισε: «Δεν το ξέρουμε εμείς για ποιον λόγο χρησιμοποιεί μια χώρα τα όπλα και τα οπλικά συστήματα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να λειτουργούμε ως κυβέρνηση, υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Ο μεσάζων ήταν μεσάζων εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ή ήταν ένας εντεταλμένος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας; Αν το κράτος, το οποίο έρχεται σε συνεννόηση με το ελληνικό Δημόσιο θέλει να ορίσει ένα τρίτο πρόσωπο -στη συγκεκριμένη περίπτωση Έλληνα υπήκοο, γιατί προφανώς έτσι θεωρεί ότι εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του- αυτό αφορά το ίδιο, δεν αφορά το ελληνικό κράτος. Το ελληνικό κράτος λειτούργησε μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι στρατιωτικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεσάζοντα για το ελληνικό κράτος», είπε ο κ. Κοντονής για τον μεσάζοντα και πρόσθεσε: «αποδείχθηκε ότι όλη η φασαρία την οποία έκανε η ΝΔ, ήταν για έναν άλλον μεσάζοντα, το όνομα του οποίου μνημόνευσε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής και ο οποίος επρόκειτο να έλθει, για να διαπραγματευτεί σε χαμηλότερη τιμή την πώληση των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών».

Επέμεινε ότι πρόκειται περί μίας διακρατικής συμφωνίας, η οποία από τη μεριά του ελληνικού Δημοσίου ολοκληρώθηκε με κάθε νόμιμο και διαφανή τρόπο «και όλα αυτά αποδεικνύονται με έγγραφα», ενώ σχολίασε την κοινή γραμμή Νέας Δημοκρατίας – Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρατηρώντας ότι «συμπλέουν σαν να βρισκόμαστε ακόμη στη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως κεντροαριστερά -που στην ουσία είναι μία κεντροδεξιά και μάλιστα κακιάς κοπής- της κ. Γεννηματά, η οποία μάλιστα κάνει και μαθήματα ηθικής, λες και ξέχασε ο ελληνικός λαός τις τσάντες που πήγαινε ο Τσουκάτος με τη Siemens, τις μίζες των εξοπλιστικών, τον Παπαντωνίου, τον Τσοχατζόπουλο, όλους αυτούς και όσα ακόμα βγαίνουν ένα – ένα στην επιφάνεια».

Τέλος, τοποθετήθηκε στην αντιπαράθεση που αφορά τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «το πολιτικό προσωπικό, είτε ανήκει στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, πρέπει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τα κρατικά έγγραφα και να προστατεύει το διεθνές κύρος της χώρας και τις πράξεις, τις ενέργειες, οι οποίες γίνονται σε διεθνές επίπεδο», εκτιμώντας ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση «βρίσκονται σε τέτοιον πανικό, ενόψει κλεισίματος και της τρίτης αξιολόγησης, που δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε και τι άλλο δυστυχώς θα ακούσουμε αυτή την περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή