«Παπαστράτος»: Ξεκινά παραγωγή IQOS σε Ασπρόπυργο

«Παπαστράτος»: Ξεκινά παραγωγή IQOS σε Ασπρόπυργο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα εποχή εισέρχεται η εταιρεία «Παπαστράτος», καθώς μετά 90 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, από τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2018 μετατρέπει το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως για το IQOS, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση αυτή των 300 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επενδύσεων της εταιρείας, που από το 2003 ανέρχονται στα 700 εκατ. και αθροιστικά φθάνει πλέον το 1 δισ. ευρώ με τη νέα επένδυση.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ιάκωβο Καργαρώτο, το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην αγορά το IQOS έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ηδη, το μερίδιό του στην Αθήνα έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το 2% και πανελλαδικά ήδη ξεπερνά το 2,5%.

Ο στόχος είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά τσιγάρα το συντομότερο δυνατόν. Παρουσία έχει ήδη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με αποκλειστικά καταστήματα IQOS, μέσω του δικτύου καταστημάτων Public αλλά με ένα online κατάστημα.

Αναφορικά με το IQOS αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν θερμαίνει χωρίς να καίει, το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται. Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολ. στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PMI στην Ελβετία. Το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες. Η PMI κατέθεσε τον προηγούμενο Δεκέμβριο αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αδειοδότηση του IQOS ως προϊόντος μειωμένου κινδύνου, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή