NEWSLETTER

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή ενός θρύλου

Ο Κόρτο Μαλτέζε, ο θρυλικός περιπλανώμενος ναυτικός που έχει αναγάγει σε τέχνη το «ζην επικινδύνως», επιστρέφει στις αρχές Δεκεμβρίου με το graphic novel «Εκουατόρια», από τις εκδόσεις Μικρός Ηρως. Η Α΄ Σταυροφορία, η ιστορία ενός μαγικού καθρέφτη και ένα μυθικό βασίλειο μεταξύ Αφρικής και Ινδίας οδηγούν τον Κόρτο Μαλτέζε σε ένα ταξίδι αναζήτησης, που αρχίζει από τη Βενετία και περνάει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκεί συναντά τον φίλο του ποιητή, Κ. Π. Καβάφη, μέσα σε ένα ασταθές και βίαιο πολιτικό περιβάλλον. Ο Καβάφης τον βοηθά στη συνέχιση της αναζήτησής του και ο Κόρτο Μαλτέζε σώζει τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Λαθρέμποροι, στρατιωτικοί, επαναστάτες και η γοητεία της Αφρικής οδηγούν τον Κόρτο Μαλτέζε στη συγκλονιστική κατάληξη της ιστορίας και στην κατανόηση του πραγματικού νοήματός της.

Νέα Waterstones

Πέντε καινούργια καταστήματα έως το τέλος του έτους και άλλα 15 μέσα στο 2018 προστίθενται στην αγγλική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones. «Η επιχείρηση πάει καλά», είπε ο γενικός διευθυντής, Τζέιμς Ντοντ, ο οποίος ανακοίνωσε την επέκταση σχεδόν αμέσως μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ρώσος εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης από το 2011 των Waterstones, σκοπεύει να πουλήσει την επιχείρηση έναντι 250 εκατ. λιρών.

Ο Τίμοθι Ντέιλι στην Αθήνα

Αύριο, Τετάρτη, ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Τίμοθι Ντέιλι θα βρεθεί στην Αθήνα για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ανθρωπος στη σοφίτα» (εκδ. Βακχικόν) και να παραστεί στην ελληνική πρεμιέρα του έργου στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36). Eνας από τους πιο γνωστούς στο παγκόσμιο κοινό Αυστραλός δραματουργός, ο Ντέιλι έχει γράψει, επίσης, σενάρια για την τηλεόραση και λιμπρέτα όπερας. Το 2008, η βραβευμένη με Οσκαρ Τζάκι Ουίβερ πρωταγωνίστησε στο γραμμένο ειδικά για εκείνη έργο «Derrida in Love» στο Ensemble Theatre του Σίδνεϊ, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, ενώ ο «Ανθρωπος στη σοφίτα» έχει παιχτεί με μεγάλη επιτυχία σε θέατρα της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ωρα έναρξης εκδήλωσης 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή