Η απάντηση Γκαγκάτση για το πριμ στον Ρεχάγκελ και την ανακαταστευή του σταδίου στην Ηλεία

Η απάντηση Γκαγκάτση για το πριμ στον Ρεχάγκελ και την ανακαταστευή του σταδίου στην Ηλεία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς που  του ασκήθηκε από την εισαγγελία, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης. Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στη στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας με σκοπό την ανακατασκευή καμένου σταδίου.

Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Ωστόσο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα δεν προέκυπτε από καμία συμβατική υποχρέωση η κατάθεση του ποσού αυτού στον προπονητή. Ο κ. Γκαγκάτσης, με σημερινές του δηλώσεις, τοποθετήθηκε και διευκρίνισε  ότι «με τα χρήματα που δόθηκαν από την UEFA το γήπεδο έγινε κανονικά στην Ηλεία» και, μάλιστα, όπως είπε είχαν έρθει στα εγκαίνιά του και άνθρωποι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

«Το ποσό ήταν ένα εκ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή 600.000 ευρώ. Το γήπεδο κατασκευάστηκε και στα εγκαίνια έστειλε και η UEFA τον εκπρόσωπό της. Η Ομοσπονδία δεν έδωσε μόνο 600.000 ευρώ σε εκείνο το γήπεδο, αλλά έδωσε και επιπλέον χρήματα για τις εξέδρες, τον ηλεκτροφωτισμό και άλλες κατασκευές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαγκάτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΣΠΟΡ-FM),  και πρόσθεσε ότι «η δίωξη έγινε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την πρόκριση μας τον Οκτώβριο στο Euro 2008, όταν είχαμε τερματίσει πρώτοι, το είχαμε δώσει για λίγο για το μπόνους στον Ρεχάγκελ».

Ο κ. Γκαγκάτσης εξήγησε ότι «ηταν στην αρχική μας σύμβαση για τις προκρίσεις και το 2001 και το 2006 και το 2008 και δεν είναι δυνατό να μην προβλέπεται, μπόνους πρόκρισης στον προπονητή μίας Εθνικής ομάδας» και πρόσθεσε ότι «η προκαταρκτική έχει καταλήξει ότι το έργο έγινε και έχει κατανοήσει ότι τα χρήματα δόθηκαν για να γίνει μια διευκόλυνση για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό που ψάχνουν πλέον είναι το αν υπήρχε όρος για μπόνους πρόκρισης στο συμβόλαιο του Ρεχάγκελ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σε κάθε συμβόλαιο ένα τέτοιο μπόνους».

Μάλιστα, ο κ. Ρεχάγκελ αποκάλυψε ότι «και τώρα στο συμβόλαιο του κυρίου Σκίμπε είναι δεδομένο ότι υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος. Το θέμα είναι ότι τότε στην προκαταρκτική δεν με είχαν ρωτήσει για το θέμα. Τώρα θα πάω στον κύριο Ανδρεάδη και θα τα καταθέσω όλα», τόνισε ο νυν γενικός διευθυντής της Super League».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή