Ασφαλείς όλοι οι Έλληνες στο Μπαλί – 900 πτήσεις έχουν ματαιωθεί λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας

Ασφαλείς όλοι οι Έλληνες στο Μπαλί – 900 πτήσεις έχουν ματαιωθεί λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός ότι τόσο οι Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στο Μπαλί όσο και η ελληνική κοινότητα των 50 ατόμων που διαβιεί εκεί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο είναι ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία, κ. Γιώργος Δαγορίτης.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Δαγορίτης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα Έλληνες επισκέπτες στο νησί, εκ των οποίων οι πέντε επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα και οι υπόλοιποι τέσσερις στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Σκάι, περιέγραψε την κατάσταση στο, δοκιμαζόμενο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, εξωτικό νησί, ως εξής: «Το ηφαίστειο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά, υπάρχει μία ζώνη ασφαλείας γύρω στα 20 χιλιόμετρα, και έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις και εάν χρειαστεί, η εκκένωση θα γίνει μέσω θαλάσσης. Όσοι φεύγουν, μεταφέρονται σε διπλανό νησί όπου υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες και με την κοινότητα. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Σύμφωνα πάντως με διεθνή δημοσιεύματα το σύνολο των τουριστών που βρίσκεται στο Μπαλί – και υπολογίζονται σε περίπου 120.000 ανθρώπους- αντιμετωπίζει καθυστερήσεις ή δυσκολίες στον προγραμματισμό των πτήσεων αναχώρησης, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να κρατούν κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας λόγω της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί περί τις 900 πτήσεις ενώ πολλές από τις αναχωρήσεις τουριστών θα μετατεθούν, αναγκαστικά, σε ημερομηνίες ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα.

Χθες, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι το «Νγκούρα Ράι» θα παραμείνει κλειστό για ακόμη ένα 24ωρο για λόγους ασφαλείας, καθώς η ηφαιστειακή τέφρα από το όρος Αγκούνγκ έχει φτάσει σε ύψος 30.000 ποδών και εξακολουθεί να συνιστά απειλή για τις πτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή