Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Βατικανό προαναγγέλλουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μέσω φωτογραφιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι εν λόγω αφίσες δείχνουν μαχητές της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής οργάνωσης να κρατούν δυναμίτες, ματωμένα μαχαίρια ή όπλα σε πλατείες και κεντρικά σημεία πόλεων σε Ευρώπη και Αμερική. Απειλητικά μηνύματα στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά συνοδεύουν τις εικόνες που προαναγγέλλουν «μαύρα» Χριστούγεννα. «Θα καταστρέψουμε την χώρα σας όπως εσείς καταστρέψατε τη δική μας».

Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί το Ισλαμικό Κράτος-1

Ενδεικτικά, στα προκλητικά πόστερ σημαίες του Ισλαμικού Κράτους κυματίζουν πάνω από το φλεγόμενο Big Ben, ενώ ανάμεσα στον Αγιο Βασίλη και το συγκεντρωμένο πλήθος στην Times Square στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο μαυροντυμένος μαχητής του ΙΚ δίπλα από ένα κιβώτιο με δυναμίτη.  Το πόστερ της Νέας Υόρκης συνοδεύεται από το μήνυμα «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη… σύντομα».

Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί το Ισλαμικό Κράτος-2

Ανάμεσα στις τοποθεσίες υπό απειλή, η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Παρισιού και ο Πύργος του Αιφελ, και η οδός Regent του Λονδίνου. 

Με επιθέσεις τα Χριστούγεννα σε Ευρώπη και Αμερική απειλεί το Ισλαμικό Κράτος-3

Οι προπαγανδιστικές εικόνες έρχονται για να ξυπνήσουν μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, όταν μαχητής του ΙΚ, ο Τυνήσιος, Anis Amri, έριξε το φορτηγό του σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. Στο πλαίσιο αυτό, αυστηρά είναι τα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε δημόσιους χώρους στη Γερμανία ενόψει των Χριστουγέννων.

Πηγή: Siteintelgroup.com / Mail online

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή