Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα

Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί πριν περίπου ένα χρόνο να εισέπραξε ένα μεγάλο ''όχι'' για να πραγματοποιήσει μια επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε καθόλου την αγάπη του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Μιλάμε φυσικά για τον οίκο Gucci που αυτή τη φορά εκφράζει την λατρεία του για την ιστορία της χώρας μας με ένα κατάλογοε 80 σχέδια εμπνευσμένα από τον μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου και από την Ιλιάδα.

Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα-1
Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα-2

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου Alessandro Michele συνεργάστηκε με τον ισπανό καλλιτέχνη Ignasi Monreal για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που βρήκε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο να παρουσιάσει τα αξεσουάρ με το λογότυπο του οίκου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ανάμεσα σ' αυτά συναντάμε ένα βάζο που απεικονίζει δρομείς από την αρχαία Ελλάδα γύρω από το οποίο είναι τυλιγμένη μια ζώνη με το λογότυπο της Gucci και τον Δούρειο Ίππο σαν φόντο σε ένα ζευγάρι παπούτσια.

Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα-3
Ο οίκος Gucci εμπνέεται ξανά από την Αρχαία Ελλάδα-4

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή