Μητσοτάκης: Να πάρουν άμεσα το βοήθημα οι άνθρωποι που επλήγησαν

Μητσοτάκης: Να πάρουν άμεσα το βοήθημα οι άνθρωποι που επλήγησαν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Μάνδρα για δεύτερη φορά μετά την καταστροφή.

Ζήτησε, οι κάτοικοι της Μάνδρας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες να πάρουν χωρίς γραφειοκρατία και το συντομότερο δυνατόν, τις αποζημιώσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη και αμέσως μετά, στις δηλώσεις του δεσμεύτηκε προσωπικά να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

«Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της Μάνδρας που μετά από αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, μετράει ακόμα τις πληγές της», είπε ο κύριος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το συντομότερο δυνατόν και χωρίς γραφειοκρατία, οι άνθρωποι που επλήγησαν να πάρουν άμεσα το βοήθημα. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε τέτοια καταστροφή».

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παροχή αποζημίωσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αιτήσεις θα δέχεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για δωρεάν παροχή βασικών εργασιών αποκατάστασης σε πληγείσες κατοικίες, σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» ταχύτερα οι πληγές στην περιοχή.

Καθώς τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών ολοκληρώνουν την καταγραφή των ζημιών στη Μάνδρα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υποδομών, οι ενδιαφερόμενοι (ιδιοκτήτες/ενοικιαστές/με δωρεάν παραχώρηση) μπορούν να διεκδικήσουν την εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες τους καταθέτοντας αίτηση στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι αιτήσεις θα κατατίθενται με αλφαβητική σειρά.

Παράλληλα, το ΤΕΕ ξεκινά σήμερα να δέχεται αιτήματα πλημμυροπαθών για την προσφορά βασικών εργασιών αποκατάστασης των κατοικιών τους. Το γραφείο υποδοχής των αιτήσεων θα λειτουργήσει στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. – 2 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή