Ο Σολτάνι έσωσε τον ΠΑΣ στο «Βικελίδης»

Ο Σολτάνι έσωσε τον ΠΑΣ στο «Βικελίδης»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ δύσκολη πρόκριση από έναν παθιασμένο Αρη πήρε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «φλεγόμενο» «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ήθελε έστω και την ισοπαλία για να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου, καθώς με ήττα θα έμενε πιθανότατα εκτός συνέχειας, αφού στον Πανιώνιο αύριο θα αρκούσε ένας βαθμός στο Αίγιο.

Ο Αρης κράτησε την πρόκριση για 72 λεπτά. Εχοντας μείνει ο ΠΑΣ με 10 παίκτες από το 36΄ μετά την αποβολή του Καρανίκα, οι «κίτρινοι» πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 60΄ ύστερα από εξαιρετική κεφαλιά του Μιλούνοβιτς. Δώδεκα λεπτά μετά, όμως, ο Μπέριος άνοιξε την άμυνα του Αρη με υπέροχη κάθετη πάσα στο Σολτάνι και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε, με τον ΠΑΣ να κρατά το πολύτιμο 1-1 μέχρι το τέλος.

Νωρίτερα, πανηγυρική πρόκριση πήρε ο ΟΦΗ, νικώντας με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, μολονότι ήταν πίσω στο σκορ από πανέμορφο γκολ του Κιταμπαλά στις αρχές του πρώτου μέρους, κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Ογκμποε και Ορτέγκα, παίρνοντας το «εισιτήριο». Αξίζει να σημειωθεί πως αν το 0-1 υπέρ του Απόλλωνα παρέμενε ώς το τέλος, ο όμιλος θα κατέληγε σε τριπλό μπαράζ, καθώς υπήρχε πλήρης ισορροπία στα αποτελέσματα των διεκδικητών της πρόκρισης. ΟΦΗ και Πλατανιάς κατάφεραν να περάσουν στους «16» της διοργάνωσης από τον 1ο όμιλο, αφήνοντας εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης που είδε και τον Μπιτζιμίν να αποβάλλεται, πράγμα που σημαίνει πως θα απουσιάσει από το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη Σούπερ Λίγκα.

Στον τρίτο όμιλο, η Λαμία επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας του Απόλλωνα Λάρισας και θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στους «16». Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, με δύο γκολ από Ακόστα και Καραγιάννη σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (55΄, 59’), κατάφερε να επικρατήσει στο Αλκαζάρ.

Εμφατικά πέρασε και ο Ατρόμητος από την έδρα της Σπάρτης, νικώντας με 4-0, χάρη σε γκολ των Μάντσον (17΄), Ουάρντα (28΄, 38’) και Μενσά (78΄). Ο 16χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Μανδάς έγραψε ιστορία για τους Περιστεριώτες, καθώς περνώντας ως αλλαγή στο 65ο λεπτό στη θέση του Μίρκοβιτς, έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει στον Ατρόμητο.

Η νίκη της Ξάνθης στην έδρα του Πανσερραϊκού με 2-1 έφερε χαμόγελα και στο Αγρίνιο, καθώς η ομάδα του Ράσταβατς δούλεψε και για τον Παναιτωλικό. Κάστρο και Ορφανίδης σκόραραν για τους Ακρίτες, ενώ για τους Σερραίους μείωσε ο Ζυγκερίδης. Με την ήττα του, ο Πανσερραϊκός έμεινε εκτός συνέχειας, καθώς δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό που αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή