Κιμ Γιονγκ Ουν: Είμαστε πλέον μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη

Κιμ Γιονγκ Ουν: Είμαστε πλέον μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί έντρομος τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης της χώρας  εμφανίζεται περήφανος για την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πύραυλου.

Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση, η γνωστή «κυρία με τα ροζ» , εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας και ανέφερε πως μετά την επιτυχή δοκιμή του νέου τύπου, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε με περηφάνια πως η χώρα του είναι πλέον μια πυρηνική δύναμη .

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη χώρα του «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη που αναγκάστηκε να αναπτύξει τέτοιου είδους όπλα για να προστατευτεί από τους «Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και την εκβιαστική πυρηνική πολιτική τους».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσταγμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατά την εκτόξευση , σύμφωνα με τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων , ήταν «Πυρ, με θάρρος για το κόμμα και την πατρίδα»

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, έφτασε σε ύψος περίπου 4.475 χιλιομέτρων, δηλαδή δέκα φορές το ύψος στο οποίο βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και διένυσε 950 χιλιόμετρα σε μία πτήση διάρκειας 53 λεπτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Λίγο αργότερα στρατιωτικές πηγές της Ν. Κορέας ανακοίνωσαν ότι «απάντησαν» με «εκτόξευση ακριβείας» στο πλαίσιο πυραυλικής άσκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή