«Γέφυρες» στην ιστιοπλοΐα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δικαιοσύνη θα κληθεί, όπως όλα δείχνουν, να δώσει λύση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και στην τριταθλήτρια Ευρώπης στα λέιζερ, τη Βασιλεία Καραχάλιου. Από την άλλη πλευρά, ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με προσωπική παρέμβαση, προσπαθεί να ρίξει… γέφυρες ανάμεσα στις δύο πλευρές και ζήτησε από την ομοσπονδία να σταματήσει την πειθαρχική δίωξη εις βάρος της αθλήτριας και να πραγματοποιηθεί μια κοινή συζήτηση όταν θα επιστρέψει αυτή από το εξωτερικό.

Η οικογένεια της 20χρονης ιστιοπλόου κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου της, μηνυτήρια αναφορά ώστε να ερευνηθούν οι συνθήκες παραπομπής της αθλήτριας στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, καθώς και εάν αυτή η παραπομπή είναι νόμιμη. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει αρνηθεί να παραδώσει τα έγγραφα από τα πρακτικά του συμβουλίου, στο οποίο αποφασίστηκε η πειθαρχική δίωξη της αθλήτριας, παρόλο που η ενδιαφερόμενη πλευρά ζήτησε και βοήθεια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να τα πάρει. Σε εκείνο το συμβούλιο παραιτήθηκε, επειδή διαφώνησε με την παραπομπή, η ειδική γραμματέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ, Βάλια Εσμέρογλου – Φαφαλιού.

Ετσι, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της ΕΙΟ, στην Καλλιθέα, ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να διερευνήσει εάν η παραπομπή είναι νόμιμη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, χάρη στην εμπειρία του τόσο ως αθλητής όσο και ως παράγων, έχει καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να κάνει στην ελληνική ιστιοπλοΐα αυτή η υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, η Βασιλεία Καραχάλιου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ιστιοπλόους του κόσμου και πρωταγωνιστεί σε όσες διεθνείς διοργανώσεις αγωνίζεται, ενώ στο πλευρό της έχουν ταχθεί κορυφαίοι ιστιοπλόοι, όπως η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Ετσι, ο κ. Καπράλος αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση και τις δύο πλευρές για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει. Σε αυτή θα κληθεί να παραστεί και ο εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ολομέλεια της ΕΟΕ, κ. Αδαμόπουλος.

Ο κ. Καπράλος ζήτησε από την ομοσπονδία, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη εις βάρος της αθλήτριας, αλλά, μέχρι την ώρα που γράφτηκε αυτό το κείμενο, η ομοσπονδία δεν είχε απαντήσει. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ευελπιστεί ότι μέσα σε πνεύμα κατανόησης και υποχώρησης για το κοινό καλό, θα βρεθεί λύση, προκειμένου να μη ζημιωθεί η αθλήτρια, που αποτελεί «επένδυση» εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και όχι μόνο, αλλά και να τηρηθούν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας της.

• Τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιές – Καλλιθέας πρόσφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή