Μπάσκετ: Κερδίζει παίκτες αυτή η εθνική ομάδα

Μπάσκετ: Κερδίζει παίκτες αυτή η εθνική ομάδα

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» για την εθνική ομάδα που συγκεντρώνει μόνο θετικά συμπεράσματα στα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, πέραν του απολύτου νικών που σημείωσε στο Λέστερ και στο Ηράκλειο.

Ακόμα κι αν οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι (Μ. Βρετανία, Ισραήλ) είναι οι ισχυρότεροι του ομίλου, έστω κι αν η θέση τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ κατώτερη απ’ αυτήν που έχει το ελληνικό σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, η εθνική ομάδα των εναλλακτικών επιλογών κέρδισε τα εύσημα για την εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά της και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.

Αφενός η Εθνική διεύρυνε τη «δεξαμενή» των διαθέσιμων παικτών που θα μπορέσουν να την ενισχύσουν και στους επόμενους αγώνες των προκριματικών, αλλά σε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στη 12άδα, καθώς η «αφρόκρεμα» παραμένει ανώτερη ποιοτικά, και αφετέρου αναθέρμανε τις σχέσεις της με το κοινό που την παρακολουθούσε μόνο τηλεοπτικά, τα τελευταία 15 χρόνια, στις μεγάλες διοργανώσεις.

«Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέρνουν την εθνική ομάδα πιο κοντά στον κόσμο. Είναι όμορφο για τους φιλάθλους της χώρας. Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει, ούτε καν στις μεγάλες πόλεις, ακόμα και στα Ευρωμπάσκετ. Είναι σαν να έχεις Ευρωμπάσκετ σε κάθε χώρα. Είναι σπουδαίο. Αντί να παίζουμε μόνο καλοκαίρι, τώρα έχεις την ευκαιρία να συναναστρέφεσαι με τους φιλάθλους όλο τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που εκπροσωπεί και τον αδελφό του, Γιάννη στην εθνική ομάδα, χωρίς να εξωραΐζεται η νοσταλγία των Ελλήνων φιλάθλων να βλέπουν τον σταρ του Μιλγουόκι να προσφέρει στη φανέλα με το εθνόσημο.

Η απόδοση των διεθνών παικτών και η συνολική θετική ανταπόκριση της ελληνικής ομάδας στα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια «αφόπλισε» τους επικριτές της που την είχαν στοχεύσει εκ προοιμίου για την επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου και εν συνεχεία για τις 24 κλήσεις που έκανε ο νέος τεχνικός της Εθνικής.

Στο θέμα της εφαρμογής του κανονισμού για την τιμωρία στους παίκτες της Ευρωλίγκας που δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις, η ΕΟΚ δεν πρόκειται να κινήσει τις διαδικασίες, αλλά ούτε και οι επόμενοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα καταθέσουν ενστάσεις.

Αν, όμως, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα τους διεθνείς παίκτες τους, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ έχει αυτεπάγγελτο δικαίωμα, σύμφωνα με το φύλλο αγώνος και εφόσον οι εν λόγω παίκτες δηλωθούν, να καλέσει σε απολογία τις ΚΑΕ και εναπόκειται στην κρίση του η εφαρμογή του κανονισμού αδικαιολόγητης απουσίας από την Εθνική.

Η επιστροφή

Υστερα από εννέα αγώνες στην Ευρωλίγκα, έξι στο ελληνικό πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, ο Βασίλης Σπανούλης θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» που είχε υποστεί οστικό οίδημα κνημιαίου κυρτώματος στο αριστερό πόδι, προπονήθηκε χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και ταξίδεψε χθες με την αποστολή στη Βαλένθια, ενώ αντίθετα απουσιάζουν ο Μάντζαρης και ο Αγραβάνης.

«Ο Βασίλης είναι έτοιμος από πλευράς υγείας και μπάσκετ, ύστερα από δύο μήνες αποχής», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν της Βαλένθια, Ερικ Γκριν: «Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει πολύ καλά. Είναι κατεξοχήν σκόρερ και θα τον αντιμετωπίσουμε συνολικά».

• Αυξημένες πιθανότητες επιστροφής στον Αρη έχουν προκύψει για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, λόγω της μικρής συμμετοχής που έχει στον Παναθηναϊκό και της θετικής διάθεσης του ίδιου του παίκτη να αγωνισθεί ως δανεικός στην πρώην ομάδα του για την τρέχουσα περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή