Θεσσαλονίκη: Αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση δύο υπηκόων της πΓΔΜ

Θεσσαλονίκη: Αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση δύο υπηκόων της πΓΔΜ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 13 Δεκεμβρίου ανέβαλε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης την εξέταση του αιτήματος των Αρχών της πΓΔΜ για την έκδοση δύο υπηκόων της, στους οποίους αποδίδουν κατηγορίες, συνδεόμενες με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι, υπόθεση που βύθισε τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 51 και 35 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια για τη Βουδαπέστη. Οι Έλληνες αστυνομικοί διαπίστωσαν τότε ότι εις βάρος τους εκκρεμούν διεθνή εντάλματα («ερυθρές αγγελίες») της Interpol, βάσει των οποίων οι διωκτικές Αρχές της πΓΔΜ τούς κατηγορούν για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας», πράξεις που φέρονται να τέλεσαν όσο υπηρετούσαν στην υπηρεσία αντικατασκοπίας της πΓΔΜ.

Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης (καλείται ύστερα από δημόσια συνεδρίαση να γνωμοδοτήσει εάν θα τους εκδώσει ή όχι), αλλά τελικά ανεβλήθη για την μεθεπόμενη εβδομάδα, λόγω κωλύματος συνηγόρου που υπερασπίζεται έναν εκ των εκζητούμενων.

Οι δύο συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ την Παρασκευή (1/12) θα μεταφερθούν εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα δικαστούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τα πλαστά διαβατήρια που κατηγορούνται ότι κατείχαν.

Οι ίδιοι, σε προηγούμενη μεταγωγή τους ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους «χρεώνουν» οι διωκτικές Αρχές της πΓΔΜ, ενώ έκαναν λόγο για «πολιτική δίωξη», δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν την έκδοσή τους στην πατρίδα τους, διότι «φοβούνται για τη ζωή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή