Ο Τραμπ κάνει retweet βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο

Ο Τραμπ κάνει retweet βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαλεί για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, τον οποίο τις περισσότερες φορές χειρίζεται ο ίδιος.

Σήμερα ο Τραμπ φαίνεται πως αναδημοσίευσε (retweet) τρία βίντεο εμπρηστικού περιεχομένου από το λογαριασμό βρετανικής ακροδεξιάς ομάδας «Britain First», η οποία συνηθίζει να αναρτά σχόλια με αντιμουσουλμανικό περιεχόμενο.

Ο Τραμπ κάνει retweet βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο-1

Η πρώτη ανάρτηση που επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος να αναδημοσιεύεσει προέρχεται από τον λογαριασμό της αναπληρώτριας επικεφαλής της ομάδας, Jayda Fransen, η οποία ισχυρίζεται ότι το βίντεο δείχνει μουσουλμάνο μετανάστη να επιτίθεται σε έναν άνδρα με πατερίτσες. Ακολουθούν άλλα δύο βίντεο με άτομα, τα οποία η Fransen ισχυρίζεται ότι είναι μουσουλμάνοι. 

Η «Britain First» ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη του ακροδεξιού κόμματος BNP. Η ομάδα έχει γίνει γνωστή μέσα από σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κάνουν λόγο για ισλαμοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το «Britain First» είχε κατέβει στις ευρωεκλογές προωθώντας αντιμεταναστευτικές πολιτικές και κατά των εκτρώσεων, ωστόσο, δεν κατάφερε να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα μέλη έθεσαν προσφάτως υποψηφιότητα και στις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας το 1,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή