ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Εντός Δεκεμβρίου οι προκηρύξεις για τους νέους γενικούς διευθυντές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων το 2018 ενώ στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία τοποθέτησης νέων γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη που είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμών.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Σημειώνεται ότι η επιλογή τους θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, όπου έχουν εγγραφεί οι «προσοντούχοι» υπάλληλοι. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση του κράτους, καθώς θα παύσει η πλήρωση αυτών των θέσεων από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Για την αξιολόγηση του Δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι το υπουργείο σχεδιάζει η όλη διαδικασία να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από «άνωθεν» παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου και όχι μνημονιακή υποχρέωση.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ