Αγωνιά η Αγκυρα εν αναμονή αποκαλύψεων Ιρανού επιχειρηματία που θα «κάψουν» τον Ερντογάν

Αγωνιά η Αγκυρα εν αναμονή αποκαλύψεων Ιρανού επιχειρηματία που θα «κάψουν» τον Ερντογάν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στιγμές αγωνίας διανύει η Αγκυρα, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη, όπου ο ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, Ρεζά Ζαρράπ, αναμένεται να μοιραστεί με τις αμερικανικές αρχές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του σε μεγάλα σκάνδαλα.

Οπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ, ο κ. Ζαρράπ έχει πλέον αποδεχθεί όλες τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών και είναι έτοιμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αμερικανικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι κατά τις επόμενες ώρες ο κ. Ζαρράπ ενδέχεται να δώσει στην δημοσιότητα πληροφορίες και λεπτομέρειες, οι οποίες θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τόσο τον Ερντογάν όσο και τους συγγενείς και συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Ιλχάν Τανίρ, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ιρανού επιχειρηματία, κατά τις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες δεν αποκλείεται να «κάψουν» τον κύκλο του Προεδρικού.

Την ίδια ώρα,  εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Υποδιευθυντής της Τράπεζας Χαλκ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στις ΗΠΑ πλέον έχει αλλάξει γραμμή και συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές. Ο ίδιος επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην διοίκηση της τουρκικής τράπεζας και στον κ. Ζαρράπ σχετικά με τα μεγάλα σκάνδαλα.

Όλες οι εξελίξεις βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στην Τουρκία. Ακόμη και ο φιλοκυβερνητικός τύπος της χώρας υποχρεώνεται να εστιάσει στις εξελίξεις, επιλέγοντας πολλές φορές να διαστρεβλώσει τις πραγματικότητες ή να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης προς άλλα σημεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των αναταράξεων που δημιουργεί η Υπόθεση Διαφθοράς στο εσωτερικό της Τουρκίας και στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, το Αμερικανικό Δολάριο καταγράφει νέα ανοδική πορεία στην τουρκική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή