Στο γκαλά του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη

Στο γκαλά του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει τις πόρτες του σε μια επίδειξη μόδας. Μέσα από την παρουσίαση-αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier, ο Γάλλος μόδιστρος διαθέτει το έργο του για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Ηταν ο ίδιος ο Γάλλος δημιουργός που επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά και ζωντανά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, όπως αναφέρθηκε σχετικά.

Δημιουργίες του όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του, παρέλασαν μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα στις αίθουσες του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, σε ένα εξαιρετικά μοναδικό ντεφιλέ, οργανωμένο με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού· έργα τέχνης, σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές που τα ενέπνευσαν, τα οποία αντανακλούν, όχι μόνο τη μοναδική ιδιοφυία του Jean Paul Gaultier, αλλά κυρίως, την αληθινή, βαθειά του αγάπη για κάθε τι ελληνικό. Ιστορικά αντικείμενα τα οποία μπορεί να φορεθούν για τελευταία φορά από μοντέλα και σύντομα να ενταχθούν στις συλλογές ενός μουσείου αφιερωμένου στον δημιουργό τους.

Ο Jean Paul Gaultier τιμά το Μουσείο Μπενάκη ως μία σταθερή πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, μεταφράζοντας με τον μοναδικό του τρόπο την «ελληνικότητα» από την αρχαιότητα έως το παραδοσιακό χθες. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή