Νέο μήνυμα στήριξης από Ντράγκι σε Στουρνάρα

Νέο μήνυμα στήριξης από Ντράγκι σε Στουρνάρα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή στήριξη, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων, παρείχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση του προέδρου της ΕΚΤ, με εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων από 21 Κεντρικές Τράπεζες, ο κ. Ντράγκι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη υπογράμμισε ότι αυτό είναι μη ανεκτό και ότι η ΕΚΤ είναι εξουσιοδοτημένη από τη Συνθήκη της ΕΕ να προστατεύει την ανεξαρτησία των Κεντρικών Τραπεζών, κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Καταστατικού της ΕΚΤ.

Επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επίσης θεματοφύλακας της Συνθήκης σημειώνοντας ότι σε μία περίπτωση μάλιστα χρειάστηκε να ζητήσουν από την Επιτροπή, με επιστολή του ίδιου προς τον πρόεδρό της, να ξεκινήσει μία διαδικασία εναντίον της χώρας που η κυβέρνησή της επιτίθετο στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, επανέλαβε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένει ένα έμπιστο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και ότι απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση υπερ του κ. Στουρνάρα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ πριν από 10 περίπου ημέρες μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Η τοποθέτηση του κ. Ντράγκι έγινε μετά από ερώτηση ευρωβουλευτή αναφορικά με τις πληροφορίες περι εισαγγελικής έρευνας σε βάρος του διοικητής της ΤτΕ, για την διαρροή του πορίσματος για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι διάφορα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα εφημερίδας προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι (σσ η εφημερίδα) εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη μέτρων διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι συντελεστές της εφημερίδας αυτής, οι άμεσοι, αλλά κυρίως οι έμμεσοι, προβαίνουν από τότε σε διαρκείς επιθέσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω, όπως πρέπει ήδη να το έχουν αντιληφθεί, να εργάζομαι άοκνα και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές τραπεζικό σύστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή