Αυλαία σήμερα στους ομίλους του Κυπέλλου

Αυλαία σήμερα στους ομίλους του Κυπέλλου

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με πιο ενδιαφέρουσα μάχη αυτή του Απόλλωνα Πόντου με τον Λεβαδειακό στις 17.15. Σε περίπτωση νίκης του Λεβαδειακού ή ισοπαλίας, η ομάδα της Βοιωτίας προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ αν ο Απόλλων κερδίσει, θα περάσει εκείνος στους «16» του Κυπέλλου.

Ο Εργοτέλης, που έχει δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές του Κυπέλλου, κυνηγάει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, καθώς το μόνο σενάριο πρόκρισης στην επόμενη φάση για τους Κρητικούς, περιλαμβάνει νίκη με 3 ή περισσότερα γκολ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Βάσει της εικόνας του Εργοτέλη στη μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, δεν δείχνει να έχει επιθετικό πρόβλημα, ωστόσο η αμυντική του λειτουργία παρουσιάζει μεγάλα κενά στα περισσότερα παιχνίδια.

Αδιάφορος ως προς την πρόκριση αλλά όχι την τελική κατάταξη, είναι ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, αλλά με νίκη θα τερματίσουν πρώτοι, πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «κυανέρυθροι» θα έχουν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και θα αγωνιστούν κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αδιάφορη βαθμολογικά είναι και η ΑΕΚ, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλό της. Ο Μανόλο Χιμένεθ που είναι τιμωρημένος και δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας στον αγώνα με την Καλλιθέα, θα κάνει πολλές αλλαγές, έχοντας αφήσει την πλειονότητα των βασικών ποδοσφαιριστών εκτός αποστολής. Ο Ισπανός προπονητής, σκεπτόμενος πως ακολουθούν οι αγώνες με Λεβαδειακό και Αούστρια Βιέννης μακριά από το ΟΑΚΑ, δεν θα έχει μαζί του για λόγους ξεκούρασης τον Μάρκο Λιβάγια, τον Γιάννη Ανέστη, τον Μιχάλη Μπακάκη, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Ογκνιεν Βράνιες, τον τιμωρημένο Σέρχιο Αραούχο, αλλά και τους τραυματίες Σιμόες, Τσόσιτς και Τρίστασον. Επανεμφάνιση στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να κάνει ο Βασίλης Μπάρκας που είχε τραυματιστεί στο χέρι στα τέλη Ιουλίου.

Στη διάψευση περί ενδιαφέροντος για τον Νίκλας Χουλτ προέβη η Eνωση, σχολιάζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να πάρει παίκτη από τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενη την κακή οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι «πράσινοι». Ως προς τις γενικότερες μεταγραφικές κινήσεις, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τον Ρότσα του Παναιτωλικού που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, ενώ είναι δεδομένο πως θα κινηθεί και για μέσο και εξτρέμ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Σερβίας «Sportblic», επιβεβαιώνοντας πως η ομάδα θα κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο, με στόχο να είναι πιο δυνατή στη μάχη του τίτλου, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος και για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο θέμα του γηπέδου, ο «Δικέφαλος» κέρδισε ακόμη μια «μάχη» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς το ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι απαραίτητη για το έργο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απορρίπτοντας τη γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Η ΑΕΚ σχολίασε την απόφαση ως «μία ακόμα νίκη στη μεγάλη μάχη για να υλοποιηθεί το όνειρο του κόσμου της ομάδας μας για τη μεγάλη επιστροφή στα ιερά χώματα των προγόνων και ιδρυτών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή