ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο προσκήνιο ο παράνομος τζόγος από Ν.Δ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες τη Μάνδρα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία

Ψηλά συντηρεί η Ν.Δ. το «σκάνδαλο Καμμένου» και δίνει συνέχεια αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις του στη διεθνή εικόνα της χώρας, στο κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγους για τους οποίους, μεταξύ άλλων, ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις οι Πάνος Καμμένος, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Κοτζιάς. Την ίδια ώρα, η Πειραιώς ανοίγει το θέμα του παράνομου τζόγου και τη συνεπαγόμενη απώλεια εσόδων από αυτόν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 14 βουλευτές της Ν.Δ.

Στο αίτημα των «γαλάζιων» βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπογραμμίζεται ότι «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του ελληνικού κράτους στις διεθνείς του σχέσεις». Αφού καταγράφουν το ιστορικό της υπόθεσης, οι βουλευτές της Ν.Δ. καταλήγουν στην ανάγκη άμεσης κλήσης στην Επιτροπή των αρμόδιων υπουργών, αλλά και «όσων προσώπων» κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, αλλά και να ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν «να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού».

Η Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη τη χθεσινή προσπάθεια του Δημήτρη Τζανακόπουλου να επαναφέρει την υπόθεση του «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Μητσοτάκη, παρότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Βουλής. «Είναι προφανής η προσπάθεια του κυβερνητικού συκοφάντη να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες: Ποιος έβαλε μεσάζοντα σε μια διακρατική συμφωνία και γιατί χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τη χώρα;» σημείωσε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα ερωτήματα έθεταν λίγο αργότερα προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο 14 βουλευτές της Ν.Δ. για τον παράνομο τζόγο και τη σημαντική απώλεια εσόδων που υφίσταται το κράτος εξαιτίας του, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει, μεταξύ άλλων, «πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί», καθώς και «αν υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές» και «αν υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες που να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός τους έλεγχος, αν έχουν γίνει καταλογισμοί και αν έχουν πληρωθεί πρόστιμα».

Ολική επαναφορά στην καθημερινότητα έκανε, τέλος, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες τη Μάνδρα, σε έναν προφανή συμβολισμό ότι ο ίδιος είναι παρών, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που «κρύβεται». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση καταβολή του βοηθήματος στους πληγέντες και δεσμεύθηκε για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ