Βάση στο «Ελ. Βενιζέλος» δημιουργεί η ισπανική Volotea

Βάση στο «Ελ. Βενιζέλος» δημιουργεί η ισπανική Volotea

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά με τη δημιουργία βάσης ενός αεροσκάφους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανακοίνωσε χθες η χαμηλού κόστους ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea. Η εταιρεία, στο πλαίσιο του θερινού της προγράμματος, πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας, εντείνοντας τον ανταγωνισμό σε ένα αεροδρόμιο όπου την εντονότερη παρουσία διατηρεί σήμερα η θυγατρική της Aegean, Olympic Air. Συγκεκριμένα, από τις 26 Απριλίου η Volotea θα συνδέει καθημερινά την Αθήνα με το Ηράκλειο Κρήτης, με αεροσκάφος τύπου Boeing 717, χωρητικότητας 125 θέσεων. «Αποτελεί συνηθισμένη πρακτική μας η αναζήτηση προορισμών, όπου ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος», εξήγησε χθες στην «Κ» ο επικεφαλής πωλήσεων της Volotea Πιερφραντσέσκο Καρίνο. Τόνισε μάλιστα ότι το 70% των πτήσεων που εκτελεί, αφορά περιφερειακά κυρίως αεροδρόμια όπου δεν παρατηρείται ανταγωνισμός, ώστε να διευκολύνεται η ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και μόλις πέντε χρόνια. Η βάση της Αθήνας θα αποτελεί τη 12η βάση της Volotea και θα εξυπηρετεί τα υφιστάμενα δρομολόγια της εταιρείας προς Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο, Σαντορίνη και Μύκονο, αλλά και τα δύο νέα δρομολόγια προς Ηράκλειο και Βερόνα. Η πτήση προς Βερόνα ξεκινάει στις 31 Μαΐου και θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα.

Η εταιρεία θα προσφέρει 320.000 αεροπορικές θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 160%. Παράλληλα, η Volotea προχωρεί στην πρόσληψη πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στις αρχές του προσεχούς έτους, δημιουργώντας περίπου 30 άμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Volotea, Λάζαρο Ρος, είναι έως το 2022 να συνδέει την Αθήνα με 30 προορισμούς, προσφέροντας 1,2 εκατ. αεροπορικές θέσεις. Το 2018 η Volotea θα εκτελεί 293 δρομολόγια σε 78 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, σε 13 χώρες, δηλ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Η επέκταση της Volotea στο δίκτυο εσωτερικού ενισχύει τον «πλουραλισμό» στην εγχώρια αεροπορική αγορά, με τα μερίδια αγοράς να περιορίζονται συνεχώς όσο αυξάνονται οι παίκτες. Σήμερα, από την Αθήνα προς τα Χανιά πετάει η Olympic Air και η Ryanair, ενώ προς το Ηράκλειο Κρήτης πετούν η Ellinair, η SkyExpress, η Olympic Air και από την άνοιξη του 2018 η Volotea. Η ισπανική εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στη Σαντορίνη, όπου πετούν και οι Ryanair, Olympic Air και SkyExpress. Ξένος παίκτης υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, όπου πετάει η Ryanair, η οποία όμως έχει περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητά της στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας. Επίσης στη Θεσσαλονίκη πετούν η Olympic Air και η Ellinair. Η Rynaiar εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Ρόδο, όπου πετάει και η Olympic Air.

«Υστερα από 2,5 χρόνια συνεπούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησης σε διεθνή και εγχώρια δρομολόγια υποδεχόμαστε τώρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη Volotea ως εταιρεία βάσης. Για αυτό το σημαντικό βήμα που συνοδεύεται από την προσθήκη δύο ακόμη προορισμών με ιδιαίτερη δυναμική, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Volotea και εξακολουθούμε να στηρίζουμε την εταιρεία, όπως και όλους τους αεροπορικούς συνεργάτες μας στην αναπτυξιακή πορεία της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή