Ενα ελληνικό παράθυρο ανοίγει στον κόσμο

Ενα ελληνικό παράθυρο ανοίγει στον κόσμο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε στόχο τη συγκέντρωση 65.000 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, το «Υοu Go Culture», η πλατφόρμα εικονικών περιηγήσεων του φορέα E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ανοικτή στη συμβολή του κοινού μέσω crowdfunding. To «You Go Culture» είναι ένα ακόμη διαδικτυακό εργαλείο στην αγγλική γλώσσα που διευρύνει τη γνωριμία του διεθνούς κοινού με τον ελληνικό πολιτισμό και η ιστοσελίδα (http://yougoculture.com) έχει ήδη εννέα προορισμούς (Επίδαυρος, Ολυμπία, Μυκήνες, Μυστράς, Μεσσήνη, Μαραθώνας, Λαύριο-Σούνιο, Ελευσίνα και Αθήνα).

Ως παράθυρο στον κόσμο, το «You Go Culture» είναι ένα ακόμη εργαλείο που αξιοποιεί μέσω τεχνολογίας την τεράστια επικοινωνιακή δυνατότητα της χώρας στον τομέα του τουρισμού, της ιστορίας και του πολιτισμού. Εχει, δε, την εγκυρότητα της πληροφορίας που παρέχει λόγω της σύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γι’ αυτό και κρίθηκε κατάλληλο να υποστηριχθεί από το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας, του οποίου στρατηγικοί εταίροι είναι τα ιδρύματα Ωνάση, Ιωάννη Σ. Λάτση και Μποδοσάκη. Ηδη, έχουν συγκεντρωθεί 23.698 ευρώ (έως 29/11/17) κυρίως από μικρούς δωρητές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα, αλλά και από εταιρείες. Αλλωστε, είναι η συμμετοχή ενός μικρού δωρητή ακόμη και με 10 ευρώ που δικαιώνει τη φιλοσοφία του crowdfunding.

Ως πανεπιστημιακό εγχείρημα και ως κίνηση εξωστρέφειας, η ιστοσελίδα του «You Go Culture» έχει την απαιτούμενη αξιοπιστία, όπως και μία σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Πετράκης. Τον αρχικό πυρήνα του έργου ενίσχυσαν καθηγητές κύρους, όπως οι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Πέτρος Θέμελης και Πλάτων Μαυρομούστακος, η παρουσία των οποίων, όπως και των υπολοίπων που υποστήριξαν το έργο εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο. Ολο το υλικό που χρησιμοποιείται για την ειδική αυτή πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί ειδικά για το «You Go Culture». Κείμενα, φωτογραφίες, πανοράματα 360 μοιρών καθώς και πολλά βίντεο από τη σκηνοθέτιδα Ελπίδα Σκούφαλου. Η μουσική που συνοδεύει πολλά βίντεο είναι έργο του συνθέτη Ηλία Πιερράκου.

Για συμβολή στην ενίσχυση του έργου, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τη σελίδα του Act4greece της Εθνικής Τράπεζας www.act4greece.gr και είσοδος στους άξονες προγράμματος, στην κατηγορία «Ερευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή