Όλα για το ταμείο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια καλή εισπρακτικά χρονιά για το Φεστιβάλ Επιδαύρου αποφάσισε να ολοκληρώσει την τριετή θητεία του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Βέβαια, αμήχανος μπροστά στην ετήσια εναγώνια προσπάθεια να βρεθεί ένας κάποιος άξονας για το καλοκαιρινό φεστιβάλ, μίλησε για δύο κύκλους – του Αριστοφάνη και της «Ορέστειας». Αφησε, όμως, έτσι μετέωρους (και παραπονεμένους;) την Αντιγόνη, την Ηλέκτρα, τον Προμηθέα, τον Οιδίποδα, που επίσης θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.

Προφάσεις είναι οι περίφημοι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμα. Για παράδειγμα, για τον λεγόμενο κύκλο της «Ορέστειας», τα δύο πρώτα έργα της τριλογίας –ο «Αγαμέμνων» και οι «Χοηφόροι»– θα παρουσιαστούν από διαφορετικούς σκηνοθέτες σε μεγάλη και μικρή Επίδαυρο το ίδιο Σαββατοκύριακο και άρα οι θεατές πρέπει να κάνουν διακοπές στην περιοχή για να τα παρακολουθήσουν! Η ουσία είναι ότι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου θα γεμίσει με Αριστοφάνη, συνολικά τέσσερις παραστάσεις – για χάρη του ταμείου. Φαίνεται διαπίστωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος πως τα προηγούμενα δύο χρόνια ελάχιστες παραστάσεις –ενδεικτικά, εκείνες του Εθνικού και τις δύο χρονιές, του Θεάτρου Τέχνης φέτος και της Στέγης το 2016– είχαν εισπρακτική επιτυχία και αποφάσισε να φέρει μεγάλα ονόματα του εμπορικού θεάτρου στο κοίλον της Επιδαύρου. Την ίδια στιγμή, στη σκηνοθεσία των παραστάσεων ανακυκλώνονται Ελληνες σκηνοθέτες, κάποιοι εξ αυτών με μόνο ουσιαστικό εισιτήριο για την Επίδαυρο τη θεσμική τους ιδιότητα.

Ας κρατήσουμε, επίσης, ότι η πρόωρη ανακοίνωση του προγράμματος εξυπηρετεί τον καλύτερο προγραμματισμό των τουριστικών γραφείων για το καλοκαίρι του 2018. Ολα για το ταμείο, όχι μόνο του φεστιβάλ αλλά και των θεατρικών παραγωγών που επελέγησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή