Φάρος πολιτισμού

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Weltmuseum Wien (Παγκόσμιο Μουσείο της Βιέννης), ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του διεθνώς, άνοιξε και πάλι για το κοινό έπειτα από τρία χρόνια ανακαινίσεων.

Γνωστό μέχρι πρόσφατα ως Μουσείο Εθνολογίας της Βιέννης, δημιουργήθηκε από το Ανθρωπολογικό-Εθνογραφικό τμήμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας το 1876, ωστόσο τα παλαιότερα εκθέματά του είχαν αποκτηθεί ήδη από τον 16ο αιώνα.

Στις 14 αίθουσες, που αποτελούν πλέον τον πυρήνα του σημερινού Weltmuseum Wien, φιλοξενούνται περισσότερα από 200.000 εθνογραφικά αντικείμενα, 25.000 φωτογραφίες, 136.000 έντυπα έργα και πάνω από 300 χλμ. φιλμ με ταινίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή λαών από την Ασία, την Αφρική, την Ωκεανία και την Αμερική.

Ανάμεσά τους οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν αντικείμενα παγκόσμιας φήμης, όπως το penacho –το αρχαίο μεξικάνικο φτερό–, τη συλλογή του Βρετανού εξερευνητή Captain James Cook (1728-1779), αλλά και τα αντικείμενα που έφερε μαζί του από την αποστολή του στη Βραζιλία ο Αυστραλός φυσιοδίφης Johann Natterer (1787-1843).

Στόχος του μουσείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πολιτιστική πολυμορφία, είναι να λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης πολιτισμών και ανθρώπων.

weltmuseumwien.at

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή