Πλειστηριασμοί με αριστερό πρόσημο από Τζανακόπουλο, Κοντονή και Τσακαλώτο

Πλειστηριασμοί με αριστερό πρόσημο από Τζανακόπουλο, Κοντονή και Τσακαλώτο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αρνητική δημοσιότητα μετά και τα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και την πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιδιώκει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. 

Το ζήτημα συνιστά και ιδεολογικό πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα, συζητήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της οποίας οι υπουργοί Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης προχώρησαν σε νέες διαβεβαιώσεις ότι καμία πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει από  πλειστηριασμούς.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «τεράστια παραπληροφόρηση» και περιέγραψε ως «απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό».

«Επειδή η παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών είναι τεράστια σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να θυμίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως η πρώτη κατοικία προστατεύεται για τις λαϊκές τάξεις από ένα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο (…)κατανοούμε την αγωνία και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, ωστόσο να επαναλάβω ότι είναι απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, όλοι να κατανοούμε τι γίνεται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων : «Έχουμε κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε κάνει έναν καινούργιο πτωχευτικό κώδικα, έχουμε βάλει σε όλα αυτά κοινωνικά κριτήρια, δεοντολογία, αντιμετώπισης αυτών των πραγμάτων. Τώρα περάσαμε και εξωδικαστικό συμβιβασμό για κάτω από 50.000 ευρώ που θα βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Νομίζω ότι η προστασία που υπάρχει μέχρι το τέλος του 2018, με το νόμο Κατσέλη- Σταθάκη που φτάνει προστασία για κατοικία αξίας μέχρι 280.000, αν υπάρχουν τρία παιδιά, είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας».

Τέλος ο κ. Κοντονής επανέλαβε ότι στον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν υπήρχε κανένα ακίνητο πρώτης κατοικίας το οποίο να αφορά σε δανειοληπτική σχέση πολίτη και τράπεζας, και ότι τα ακίνητα αυτά είχαν να κάνουν με οφειλές πάρα πολλών χιλιάδων ευρώ έως και εκατομμυρίων.

Αναφερθείς σε χθεσινή περίπτωση ακινήτου που τέθηκε σε πλειστηριασμό για δάνειο 1.4 εκ. ελβετικά φράγκα, σχολίασε «αυτοί που διαμαρτύρονταν εκείνη τη στιγμή κάτω από το γραφείο της συμβολαιογράφουπροστάτευαν τον συγκεκριμένο κακοπληρωτή , ο οποίος, από τις πληροφορίες που έχουμε, εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα επεισόδια  στο Ειρηνοδικείο, ενώ ερωτηθείς εάν πιθανολογεί ότι πίσω από αυτές τις εκδηλώσεις μπορεί να είναι πολιτικές δυνάμεις, απάντησε: μα νομίζω είναι μπροστά οι πολιτικές δυνάμεις. Αυτοί που δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν και να πουν, επιδίδονται σε ψεύδη και σε συκοφαντίες τα οποία ξεπερνούν κάθε όριο, φτάνουν στον γκεμπελισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή