Ουκρανία: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες μετά από ρίψη χειροβομβίδων εν μέσω δίκης

Ουκρανία: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες μετά από ρίψη χειροβομβίδων εν μέσω δίκης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σήμερα μέσα σε δικαστήριο της πόλης Νικόπολ, όπου ήταν σε εξέλιξη μια δίκη για μια υπόθεση ανθρωποκτονιών, όταν ο πατέρας ενός από τα θύματα εκτόξευσε δύο χειροβομβίδες εναντίον των δραστών.

Το δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση της δολοφονίας δύο νέων ανδρών, το 2016, ένα έγκλημα που πιθανότατα συνδεόταν με εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο πατέρας ενός από τα θύματα εκτόξευσε τις δύο χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και τρεις από τους κατηγορούμενους. Ο ένας από αυτούς υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Η τραγωδία αυτή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πρόβλημα της διακίνησης όπλων στην Ουκρανία, το οποίο επιδεινώθηκε αφότου ξέσπασε, τον Απρίλιο του 2014, η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Το Νοέμβριο η αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άνδρες που είχαν κρυμμένα στο αυτοκίνητό τους 6,5 κιλά εκρηκτικών υλών. Την ίδια περίοδο, στην περιοχή του Ντονέτσκ, αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα που μετέφερε εκατοντάδες βλήματα και έξι χειροβομβίδες. Στην Οδησσό, στα νότια, συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων, προερχόμενων από την εμπόλεμη ζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή