Δεύτερος ο Πανιώνιος, πρόκριση Λεβαδειακού

Δεύτερος ο Πανιώνιος, πρόκριση Λεβαδειακού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά γκολ και ανατροπές περιελάμβανε η τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, που ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του θεσμού. Ουσιαστικές εκκρεμότητες ως προς την πρόκριση στους «16» δεν υπήρχαν, ωστόσο η ήττα του Πανιωνίου από τον Παναιγιάλειο με 1-0 στο Αίγιο στέρησε από τους Νεοσμυρνιώτες τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου, πράγμα που σημαίνει πως στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει κάποιον ισχυρό αντίπαλο. Σκόρερ του Παναιγιάλειου ήταν ο Κοκκόρης στο 51ο λεπτό.

Στην Καλλιθέα, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της τοπικής ομάδας, έχοντας ως μεγάλο κέρδος την εμφάνιση του 18χρονου Χρήστου Γιούση, που όχι μόνο σκόραρε δύο φορές στο ντεμπούτο του αλλά ήταν και διαρκής κίνδυνος για τους αμυντικούς της Καλλιθέας. Η Ενωση προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε γκολ των Τζανετόπουλου και Γιούση στο πρώτο 25λεπτο, αλλά ισοφαρίστηκε μέχρι το 40΄ από γκολ των Παπαγγελή και Ταλέντο. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γιούσης προς το τέλος του αγώνα, που αποθεώθηκε από τους φίλους της ΑΕΚ. Τραυματίας αποχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα. Στα θετικά η επιστροφή του Μπάρκα. Ως προς τον αγώνα της Κυριακής, απαγορεύτηκε η μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά. Για τον αγώνα της Πέμπτης με την Αούστρια, περισσότεροι από 1.500 φίλοι της ΑΕΚ έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο «Ερνστ Χάπελ» και εκτιμάται πως συνολικά μπορεί και να ξεπεράσουν τις 2.000.

Στην Κρήτη, ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε με 5-0 του Εργοτέλη χάρη σε δύο γκολ του Κλέσιο και από ένα των Ρόσα, Μάζουρεκ και Μάρκος Πάουλο. Ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και του Λεβαδειακού. Ο Απόλλων ήταν «αγκαλιά» με την πρόκριση για περίπου 15 λεπτά, καθώς προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Σαμαρά στο 55΄, όμως οι Βιωτοί που χρειάζονταν απλώς ισοπαλία για να προκριθούν έκαναν το 1-1 με πέναλτι του Μπελγκαζουανί στο 70΄, ενώ πήραν τελικώς και τη νίκη με 2-1 με τέρμα του Νιασέ στο 87΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή