ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ένας από τους εμπνευστές του «Ice Bucket Challenge»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ένας από τους ανθρώπους που ενέπνευσαν το «Ice Bucket Challenge», πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια  Λου Γκέρινγκ.

Ο Αντονι Σενέρκια, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 46 ετών και είχε διαγνωστεί με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) ή αλλιώς «νόσος του Λου Γκέρινγ», το 2003.

Η συγκεκριμένη ασθένεια έγινε ευρύτερα γνωστή το 2014 μέσω σειράς viral videos, διασήμων και μη, που καλούνταν να αδειάσουν στο κεφάλι τους έναν κουβά με παγωμένο νερό.

Η «πρόκληση – πρόκληση»  που έγινε δεκτή ακόμα και από πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την ALS Association.

Σε βίντεο που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα, η γυναίκα του Σενέρκια εξηγεί πως τον βοήθησε να ξεκινήσει αυτή την καμπάνια όταν η ίδια άδειασε ένα κουβά παγωμένο νερό πάνω της το 2014 και πόσταρε το βίντεο στο facebook.

Ο κουβάς που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Σενέρκια, μάλιστα, βρίσκεται ως έκθεμα  εδώ και ένα χρόνο στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας στην Ουάσιγκτον.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ