Διαχωριστικές γραμμές από Φώφη Γεννηματά

Διαχωριστικές γραμμές από Φώφη Γεννηματά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική της να μην αφήσει χώρο στον Αλέξη Τσίπρα να καρπωθεί τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι αποφασισμένη να αναδείξει το αμέσως επόμενο διάστημα η Φώφη Γεννηματά, εκμεταλλευόμενη αφενός το μομέντουμ των εκλογών και αφετέρου τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως εκ τούτου, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ θα αντιπαρατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό σε μια σειρά θεμάτων και προγραμματικών θέσεων με επίκεντρο το προοδευτικό κέντρο, που αποτελεί το μήλον της Εριδος των δύο όμορων χώρων.

Η ανωτέρω πρόθεση φάνηκε με αφορμή τους πλειστηριασμούς. Η πρόεδρος του Κινήματος σε χθεσινή συνέντευξη στο ραδιόφωνο (Θέμα) ανέφερε πως «κατ’ επανάληψη έχω ζητήσει προστασία για τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά» και συμπλήρωσε: «Πρέπει επιτέλους να ζητήσει παράταση από τους εταίρους η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά στην ίδια συνέντευξη υπογράμμισε ευθέως πως είναι «απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά δεν συνάδει με κανένα από τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, μιας και συγκυβερνά με “μια ακροδεξιά απόφυση”, τον κ. Καμμένο». Από την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά δεν μπορεί να διαφύγουν την προσοχή δύο συγκεκριμένες φράσεις που σκιαγραφούν το πολιτικό αφήγημα: Η μία είναι «προοδευτικά κόμματα» και η δεύτερη oι «ακροδεξιές αποφύσεις», μια ιδιαιτέρως σκληρή έκφραση για τον ΥΕΘΑ.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, η ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή της που αφορά την υπόθεση της Σ. Αραβίας κάνει λόγο για προσπάθεια «συγκάλυψης παράνομων ενεργειών» του κ. Καμμένου. Αυτό που ωστόσο δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή είναι πως επαναφέρει το θέμα των απορρήτων εγγράφων που έφερε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά και υπεραμύνεται της κίνησης, χαρακτηρίζοντάς τα «αποδεικτικά στοιχεία». Χαρακτηριστικό είναι πως καυτηριάζει τη στάση και του ΥΠΕΞ «να αποτρέψει τη βαθύτερη έρευνα», ενώ τονίζει πως «η δήθεν παραβίαση των διατάξεων περί απορρήτου, κατασκοπείας και προδοσίας της χώρας» έχει αποφασιστεί ήδη στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως η έρευνα «θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί», σκιαγραφώντας την πρόθεση για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και σε αυτό το πεδίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή