Με αποδείξεις του Οκτωβρίου η πρώτη κλήρωση της λοταρίας

Με αποδείξεις του Οκτωβρίου η πρώτη κλήρωση της λοταρίας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπειτα από καθυστερήσεις πολλών μηνών διενεργήθηκε χθες η πρώτη φορο-λοταρία με 1.000 τυχερούς να κερδίζουν ποσά ύψους 1.000 ευρώ για τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι συναλλαγές μέσω καρτών κυρίως που έκαναν οι φορολογούμενοι στο διάστημα αυτό ξεπερνούν σε αξία τα 2,1 δισ. ευρώ. Τα ποσά θα πιστωθούν στους νικητές την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, αφού προηγουμένως εισέλθουν στην εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα aade.gr για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κλήρωση, όπου θα διανεμηθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ σε 10.000 τυχερούς.

Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν εάν οι λαχνοί τους κερδίζουν πρέπει να επισκεφθούν τη σχετική εφαρμογή (πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων) στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet. Η φορολογική διοίκηση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών εξέδωσε οδηγίες με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αφορούν τη λοταρία. Ειδικότερα:

– Πόσοι λαχνοί κερδίζουν ανά κλήρωση;

– Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί λαχνοί και 1.000 αναπληρωματικοί.

– Πόσοι από τους λαχνούς μου μπορούν να κερδίσουν σε κάθε κλήρωση;

– Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί, στην περίπτωση αυτή, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

– Ποιο είναι το έπαθλο της κλήρωσης;

– Οι τυχεροί του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων επιβραβεύονται με χρηματικά ή σε είδος έπαθλα. Στην περίπτωση των χρηματικών επάθλων κάθε δικαιούχος κερδίζει 1.000 ευρώ.

– Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα της κλήρωσης;

– Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.

– Πώς θα δηλώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό;

– Σε περίπτωση που κερδίσετε πρώτη φορά ή κερδίσετε και δεν έχετε δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, θα σας δοθεί προθεσμία 3 μηνών από την αποστολή του μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στους αναπληρωματικούς.

– Πώς παραλαμβάνω το έπαθλο σε περίπτωση που περιλαμβάνομαι στους τυχερούς;

– Το χρηματικό έπαθλο πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε. Σε περίπτωση επάθλου σε είδος, αυτό θα αποσταλεί στη φορολογική σας κατοικία ή θα σας παραδοθεί ιδιοχείρως, έπειτα από σχετική συνεννόηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή