Ευρωλίγκα: Ευκαιρία του Παναθηναϊκού για το 7-3

Ευρωλίγκα: Ευκαιρία του Παναθηναϊκού για το 7-3

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαθμολογική θέση της Μάλαγα (14η), ύστερα από εννέα αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, υποδηλώνει τις αγωνιστικές αδυναμίες της ισπανικής ομάδας που θα προσπαθήσει να προλάβει, έστω και το τελευταίο… βαγόνι (8η θέση) στο «τρένο» της πρόκρισης, αλλά για τον Παναθηναϊκό που θα υποδεχθεί την Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ (21.00), κάθε αντίπαλος χαίρει εκτίμησης, ανεξαρτήτως αγωνιστικού μεγέθους.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, επειδή «παίζει με ενέργεια στην άμυνα, έχει καλό επιθετικό transition και είναι καλή στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε τις πιθανότητες νίκης». Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι στην έδρα τους και με ρεκόρ 6 νίκες και 3 ήττες, έχουν αποδείξει ότι άφησαν στο παρελθόν, την άσχημη αρχή στη διοργάνωση, εξαιτίας και της ανετοιμότητάς τους και του δύσκολου προγράμματος και δυνατών αντίπαλων εδρών. «Κοιτάζουμε μόνο το μέλλον και το επόμενο ματς. Σίγουρα χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας, γιατί είμαστε πολύ πιο δυνατοί, όταν είναι κοντά μας» ήταν ο συνήθης επίλογος του Καταλανού τεχνικού για την παρουσία του κόσμου, ενώ ο ομόλογός του, Τζουάν Πλάθα, τόνισε ότι η Μάλαγα στοχεύει στην επανάληψη της καλής εμφάνισης που είχε στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

«Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το ταλέντο του Παναθηναϊκού, με δεδομένο ότι η ελληνική ομάδα διαθέτει πολλά “όπλα” και είναι δύσκολο να τα “ματσάρουμε”, ειδικά στο ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό αν παίξουμε όπως απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε σταθεροί. Μας προβληματίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Γκιστ, ο Σίνγκλετον, ο Ρίβερς, ο Λοτζέσκι, γιατί αποτελούν τον “πυρήνα” του αντιπάλου μας. Παίζουν με πολλές αλλαγές στην άμυνα, μαζεύουν τα ριμπάουντ και κάνουν πολλά κοψίματα», εξήγησε ο προπονητής της Μάλαγα. Η 10η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις αναμετρήσεις ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα και Ρεάλ – Ερ. Αστέρας.

Ηττα των κοριτσιών του Ολυμπιακού

H… υπέρβαση της απευθείας πρόκρισης της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στους «16» του Γιούρο Καπ δεν ολοκληρώθηκε στη Ρίγα, όπου οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν 74-70 από την πρωταθλήτρια Λετονίας και θα συνεχίσουν στη φάση των «24» της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός έμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου και θα παίξει στα μπαράζ για τους «16». Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας ήταν ανταγωνιστικές μέχρι το 25΄ (37-41), αλλά η Ρίγα έκανε το ξέσπασμά της και στο 30΄ προηγήθηκε με 55-44. Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να επιστρέψει, όμως οι Λετονές ήταν και σε αυτό το παιχνίδι ασταμάτητες έξω από τα 6.75 και έκαναν το 71-60 στο 37΄. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 71-68 στα 30΄΄ πριν από τη λήξη. Η Αντρεσον είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, αλλά αστόχησε σε δύο βολές. ΡΙΓΑ: Πέντι 14 (1), Μπάσκο – Μέλνμπαρντ 12 (2), Βεϊντέρε 2, Στιούαρτ 17, Κράστινα 10 (1), Μάλοτ 11 (3), Κρέσλινα 3 (1), Εγκλίτε 5 (1). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάζιτς, Σταμάτη 3 (1), Χατζηνικολάου 9 (1), Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Αντερσον 11 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μακόλεϊ 15, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου 21 (1).

• Την από κοινού λύση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν ο Αρης και ο Κουάμε Βον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή