Ο Ακιχίτο, ο πρώτος Ιάπωνας αυτοκράτορας που παραιτείται μετά από δύο αιώνες

Ο Ακιχίτο, ο πρώτος Ιάπωνας αυτοκράτορας που παραιτείται μετά από δύο αιώνες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ακιχίτο θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας αυτοκράτορας, μετά από δύο αιώνες, που θα εγκαταλείψει το θρόνο τον Απρίλιο του 2019.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης του αυτοκρατορικού συμβουλίου και ανακοινώθηκε από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπέ.

Ο πρίγκιπας Ναρουχίτο θα γίνει ο διάδοχος του Ακιχίτο και 126ος Αυτοκράτορας τον Μάιο του 2019 ενώ έχει ήδη αναλάβει κάποια από τα καθήκοντα του.

Στο Τόκιο επικρατούν ανάμεικτα συναισθήματα με τους Ιάπωνες να εκφράζουν τη λύπη τους για το τέλος της αυτοκρατορίας Ακιχίτο αλλά και την περηφάνια τους για την συνεισφορά του στο χτίσιμο της εικόνας της χώρας.

«Εγινε αυτοκράτορας σε μια εποχή που η Ιαπωνία έψαχνε για μια νέα εθνική ταυτότητα και η δέσμευσή του στην ειρήνη έγινε σύμβολο», ανέφερε η Γιαπωνέζα Σατόμι Κιταμούρα.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Ακιχίτο σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό διάγγελμα, ανακοίνωσε στον λαό του ότι η ηλικία του και η φυσική του κατάσταση τον δυσκολεύουν στο να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή