Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/12/17)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίστα μεγαλοοφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η λίστα με τους περίπου 8.200 μεγαλοοφειλέτες που έχουν δημιουργήσει χρέη άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Συνολικά οφείλουν 9 δισ. ευρώ – 5 δισ. αρχικό κεφάλαιο και 4 δισ. ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η δημοσιοποίηση έπρεπε να γίνει χθες. Ομως, λόγω υψηλής επισκεψιμότητας στην εν λόγω ιστοσελίδα, δόθηκε παράταση. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ενημερωθεί από το ΚΕΑΟ και πλέον έχουν περιθώριο ακόμη και σήμερα είτε να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές είτε να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και να γλιτώσουν τη δημοσιοποίηση του ονόματός τους. 1.187.895 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις οφείλουν στα Ταμεία 30,5 δισ. ευρώ. 8.200 από αυτούς οφείλουν σχεδόν το 1/3 του συνολικού χρέους…

Οι ελληνικές τράπεζες πιάνουν τον στόχο για τα κόκκινα δάνεια

Την επίτευξη, αν και με αρκετή προσπάθεια, των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων (NPEs) και δανείων (NPLs) για το 2017 προδιαγράφουν τα αποτελέσματα του εννεαμήνου για τις συστημικές τράπεζες. Οι τράπεζες συνολικά έχουν πιάσει τους στόχους σε ό,τι αφορά τα NPEs, ενώ σε ορισμένες υπάρχουν μικρές αποκλίσεις έναντι των στόχων των NPLs, οι οποίες ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν οι διοικήσεις, θα καλυφθούν έως τα τέλη του έτους. Ετσι, τα βλέμματα στρέφονται στο 2018, οπότε η επίτευξη των στόχων είναι πολύ πιο απαιτητική.

Πρώτη η Μογγολία, τελευταία η Βενεζουέλα

Υπολείπονται 19 συνεδριάσεις για να εκπνεύσει το 2017 και μεταξύ των 90 χρηματιστηρίων του πλανήτη, πρώτο σε απόδοση από την αρχή του έτους έρχεται το χρηματιστήριο της Μογγολίας, με ποσοστό ανόδου 108,35%. Ακολουθεί η αγορά της Ουκρανίας (61,46%), έπεται η Αργεντινή (58,27%) και εν συνέχεια συναντούμε το Βιετνάμ (43,02%), τη Νιγηρία (41,19%) και την Τουρκία (33,08%). Η Αθήνα ενισχύεται μόλις 15% από την αρχή του 2017. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει η Βενεζουέλα (95,84%) και ακολουθεί το Πακιστάν (11,26%).

Η κόντρα ΟΤΕ – ΕΕΤΤ για την έγκριση πακέτων

Και οι δύο έλεγαν την αλήθεια. Ο ΟΤΕ, στην κόντρα του με την ΕΕΤΤ, ανέφερε ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2017 η ΕΕΤΤ είχε εγκρίνει 65 πακέτα. Η ΕΕΤΤ, απαντώντας στον ΟΤΕ, υποστήριξε ότι την ίδια περίοδο είχαν εγκριθεί 187 πακέτα. Και οι δύο θέσεις είναι αληθινές. Η μόνη διαφορά αφορά περίπου 20 ημέρες. Ο ΟΤΕ αναφερόταν έως τις 5 Οκτωβρίου και η ΕΕΤΤ έως τις 26 του ίδιου μήνα. Μέσα σε 20 ημέρες η ΕΕΤΤ ενέκρινε σχεδόν 120 πακέτα του ΟΤΕ, ανεβάζοντας τις εγκρίσεις από 65 σε 187. Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί ότι επί 8 μήνες ανέμεναν έγκριση περίπου 400 πακέτα του ΟΤΕ.

Δύο μεγάλα εμπορικά ακίνητα αγόρασε η Grivalia

Δύο επιπλέον καταστήματα λιανεμπορίου, αυτή τη φορά της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, επιβεβαιώνοντας την τακτική των εταιρειών του κλάδου να τοποθετούνται στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Η Grivalia δαπάνησε 22,57 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 12.400 τ.μ. Το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στη Λ. Βουλιαγμένης 69Β και έχει επιφάνεια 5.130 τ.μ., ενώ το δεύτερο βρίσκεται στη Γλυφάδα (Ανδρ. Λαζαράκη 59) και έχει επιφάνεια 7.270 τ.μ. Υπολογίζεται ότι ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2016 για την απόκτηση καταστημάτων που στεγάζουν σούπερ μάρκετ. Οπως εξηγούν φορείς της αγοράς, η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων έχει αποδειχθεί ανθεκτική στην κρίση, ενώ ορισμένα θεωρούνται «μοναδικού χαρακτήρα», υπό την έννοια ότι βρίσκονται σε μέρη που είναι δύσκολο να ανεγερθούν ανάλογης επιφάνειας ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή