Η Ατζέντα της εβδομάδας

5' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 8.12

Τριάντα χρόνια με τους Coldcut

Το μουσικό δίδυμο, των Ματ Μπλακ και Τζόναθαν Μορ, έρχεται στο «Gagarin 205», γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από τη δημιουργία τους. Οι Coldcut αποτελούν ένα από τα πρώτα «διαμάντια» της ηλεκτρονικής σκηνής της Βρετανίας, καθώς κι ένα από τα πρώτα μουσικά σχήματα που παρήγαγαν σαμπλς μέσω των πρωτόγονων δυνατοτήτων των synths, στο «μακρινό» 1986. Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Outside the Echo Chamber» και ξεκίνησαν εμφανίσεις ανά τον κόσμο. Το καινοτόμο τους χάρισμα ζωντανεύει την Παρασκευή στην Αθήνα, με «δείγματα» από διαφορετικά μουσικά είδη. Στις 9 μ.μ. ​Λιοσίων 205

ΕΚΘΕΣΗ

Κυριακή 3.12

Το «Χρήμα» της… αρχαιότητας

Απτά σύμβολα από την Αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της αρχαιότητας ζωντανεύει με 85 νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank, μαζί με 159 αντικείμενα που προέρχονται από 29 αρχαιολογικά μουσεία αλλά και συλλογές, από όλη την Ελλάδα. Στις 12 μ. Νεοφύτου Δούκα 4

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 3.12

Τολμηρό τραγούδι στον «Σταυρό»

Μια νύχτα αναψυχής ενός «κομιλφο-λαϊκού» πρότζεκτ, με τίτλο «Δεν έχω Λόγια». Η Μυρτώ Κοντοβά στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σκηνοθεσία μαζί με μια «σούπερ φαντάστικ» ορχήστρα. Θα συμμετάσχει και η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια Ελευθερία Πάτση. Μουσική βραδιά στον «Σταυρό του Νότου Plus», στις 9 μ.μ. Φραντζή 14

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δευτέρα 4.12

Ενα αλλιώτικο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Μια παράσταση από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τους κορυφαίους σολίστ των Μπαλέτων της Εθνικής Οπερας Κιέβου. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών», στον οποίο θα δοθούν τα έσοδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12). Στο θέατρο «Παλλάς», στις 8 μ.μ. ​Βουκουρεστίου 5

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέμπτη 7.12

Μια βραδιά για τη Ρένα Κυριακού

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Ρένας Κυριακού (1917-1994), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστρια σύστησε στο κοινό το έργο του Φέλιξ Μέντελσον, ενώ ανέδειξε τον συνθέτη Αντόνιο Σολέρ. Το αφιέρωμα ανοίγει η πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 8.12

Γεμίζει βινύλια ο Λευκός Πύργος!

Το «Vinyl is Back», η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, που έγινε θεσμός στην Αθήνα έρχεται την Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη. Το «Vinyl Bazaar Show» έρχεται στο «WE» παράλληλα με μια πληθώρα εκδηλώσεων με βάση το βινύλιο και μουσικών συναυλιών με τους καλύτερους djs και τα σημαντικότερα συγκροτήματα της πόλης.  ​3ης Σεπτεμβρίου 3

ΟΜΙΛΙΑ

Παρασκευή 8.12

Αρχιτεκτονικός περίπατος στην πόλη

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος κάνει ομιλία με τίτλο «Νεάπολη: Ενας αρχιτεκτονικός περίπατος» στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε», με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη. Στις 7.30 μ.μ. Μασσαλίας 22

ΘΕΑΤΡΟ

Δευτέρα 4.12

Βασισμένη σε κείμενα των Χριστιανόπουλου, Καζαντζάκη και Σάλιντζερ, κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Ενας ακόμη ήρωας – μια ελεγεία για τον αδύναμο άνθρωπο». Σε σκηνοθεσία του Ηλία Βογιατζηδάκη και της Θεανώς Μεταξά. Στο Bios, στις 9 μ.μ.

Πειραιώς 84

«Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλουά, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο «Γκλόρια», στις 9 μ.μ.

Ιπποκράτους 7

Τρίτη 5.12

Στο Θέατρο «Πορεία» κάνει πρεμιέρα ο υπαρξιακός μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη «Η λήθη», σε ερμηνεία της Μαριάννας Δημητρίου και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Στις 9 μ.μ.

Τρικόρφων 3

Παρασκευή 8.12

Πρεμιέρα του έργου «Το σπίτι στη λίμνη» του Aidan Fennessy, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ζούμε στην Ανατροπή!» στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», στις 9.15 μ.μ.

Σατωβριάνδου 36

ΒΙΒΛΙΟ

Κυριακή 3.12

Παρουσίαση του βιβλίου «Το παραβάν» (Εκδ. Ιαμβος) του Μπάμπη Αρώνη στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Συμμετέχουν οι: Σοφία Δημοπούλου, Βίκυ Γολεμάτη και ο πιανίστας Κώστας Τσακανίκας.

Γενναδίου 8 και Ακαδημίας

Δευτέρα 4.12

«Οι αυταπάτες των αθεϊστών» (εκδ. Εν Πλω), του Ντέιβιντ Μπέντλεϊ Χαρτ, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Εν Πλω», στις 7 μ.μ.

Χαριλάου Τρικούπη 6-10

Πέμπτη 7.12

Ο Γ. Μπαμπινιώτης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου» (εκδ. Μεταίχμιο). Στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», στις 7 μ.μ.

Στοά Ανδρέα Παπανδρέου 11

Παρασκευή 8.12

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει τον Στέφανο Δημητρίου και το βιβλίο του «Η πολιτική στον “Πολιτικό” του Πλάτωνα» (εκδ. ΜΙΕΤ), στο Μουσείο Μπενάκη.

Κουμπάρη 1

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέμπτη 7.12

Η «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Σκηνοθεσία: Γκρέιαμ Βικ. Στις 8 μ.μ.

Λεωφ. Συγγρού 364

Σάββατο 9.12

Το γκρουπ «The Heliocentrics», σε πλήρη σύνθεση, για πρώτη φορά στη σκηνή του Gazarte. Στις 10 μ.μ.

Βουτάδων 32-34

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3.12

Προβολή της ταινίας «Μικροί κύριοι», στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Μια οργάνωση από το «Μεγάλο μας Σπίτι». Στις 3 μ.μ.

Λεωφ. Συγγρού 106

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Τρίτη 5.12

Ο Θανάσης Παναγιώτου παρουσιάζει την καινούργια του έκθεση με τίτλο «Μετοίκηση» στην γκαλερί «7», η οποία αποτελείται από περίπου 40 έργα. Στις 11 π.μ.

Σόλωνος 20

Παρασκευή 8.12

Εγκαίνια για την αναδρομική έκθεση «Cosmos» της Μαριανίτας Καρακώστα, στο δημαρχείο Κηφισιάς. Στις 10.30 π.μ.

Διονυσίου και Μυρσίνης 2

Η αίθουσα τέχνης «The image Gallery» παρουσιάζει τα εγκαίνια της έκθεσης «Χρωμογραφία ΙΙΙ» της Αγγελικής Δεκουλάκου. Στις 7 μ.μ.

Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 36

Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι

Μια διαφορετική εκδήλωση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, για παιδιά 2 – 3,5 ετών. Στο θεματικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που διοργανώνεται σήμερα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Τα Σαββατοκύριακα… μικροί μεγάλοι στο Μουσείο», τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι. Οι ήρωες, ο κόσμος και οι ιστορίες θα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων μέσω ήχων κουδουνιού και εικόνων της Warja Lavater και του Jivya Soma Mashe. Κύκλοι, τετράγωνα και τρίγωνα πάνω σε περίεργα υλικά δημιουργούν σφραγίδες από χαρτί. Η κάθε μία από αυτές, όπως και κάθε αντικείμενο που θα δημιουργηθεί, έχει διαφορετικό ήχο, που συναρπάζει τα παιδιά. Μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού θα συνειδητοποιήσουν τα βασικά σχήματα και ακόμα περισσότερα! Η διαδικασία βοηθά στον οπτικοακουστικό και οπτικινητικό συντονισμό των παιδιών και ταυτόχρονα υπόσχεται μεγάλη ικανοποίηση και ψυχαγωγία. Αφηγούνται η Αντωνία Βέλλιου και η αναπτυξιακή ψυχολόγος Δέσποινα Σακελλαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 210-72.94.220. Εκπτωση υπάρχει για τα αδέλφια. Απαραίτητη κρίνεται η παρουσία γονέα. Το εργαστήρι ξεκινάει στις 11.30 π.μ. και θα διαρκέσει έως την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

​​Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(Νεοφύτου Δούκα 4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή