Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)

Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε το ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ της Γερμανίας, πόλης που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο.

Προτού προβεί στην εξουδετέρωση, η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε άμεσα τον κόσμο από την αγορά και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει το ύποπτο πακέτο, σύμφωνα με ανάρτηση των αρχών στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ειδικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο για να εξετάσουν το αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τοπικός Τύπος πρόκειται για πακέτο που παραδόθηκε γύρω στις 14:30 σε φαρμακείο κοντά στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, υπάλληλος του φαρμακείου μόλις άνοιξε το πακέτο διαπίστωσε ότι περιείχε «ύποπτα καλώδια και ηλεκτρονικά».

Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-1
Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-2

Οι περίπου 2,600 χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό τη Δευτέρα, με έντονη την αστυνομική παρουσία για την προστασία των καταναλωτών. Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και σε άλλους δημόσιους χώρους στη Γερμανία ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-3

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Γερμανία σε περίπτωση νέων τρομοκρατικών επιθέσεων μετά την φονική επίθεση στις 9 Δεκεμβρίου του 2016 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, όταν ο Τυνήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους έριξε το φορτηγό του σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι. «Το ρίσκο νέας επίθεσης σε Ευρώπη και Γερμανία παραμένει "υψηλο"», δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.

Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-4
Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-5
Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-6
Εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν εγκαίρως σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ (Φωτογραφίες)-7

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή